| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 16:38 Заглавие: |
|
|
| С руското захранване не го видях нито един път да прекъсне, откак съм го закачил.По съображенията които изказахте ,и аз отписах захранването като потенциален причинител на това дефектиране .Ще купя и ще монтирам нови елементи в захранването ,та да видим. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 17:16 Заглавие: |
|
|
| По-добре сложи кит-чето с малката платчица. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 17:28 Заглавие: |
|
|
| Имал съм случай,за който спомена zapad/прекъсване в ТХО/.Свиваше от четирите страни,но пък крайния не гореше... |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 10:20 Заглавие: |
|
|
| Или кварц - ако си смени стоиноста така свива размера от четирите страни или захранване. R2M остава здрав защото захранването не се повишава а пада ( понижава ). |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 10:37 Заглавие: |
|
|
cdi, писано е вече.....  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 10:05 Заглавие: |
|
|
Не вярвам да е ТХО. Щом се събира от вс. страни, значи анодното на кинескопа се вдига. Ако е кварц, нали ще измени честотата? Значи остава утечка в рез. кондензатор. Или в тангенсовия. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 10:19 Заглавие: |
|
|
| След смяна на SMR и HIS телевизора не показа това свиване достатъчно време и така го предадох.Ще се ослушвам засега. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 14:19 Заглавие: |
|
|
Нали заедно с тях и някаква бобинка се опичаше? Тоест трябва и тя да се смени. Или цялото захранване. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 14:26 Заглавие: |
|
|
| Естествено. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 0:43 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | ...значи анодното на кинескопа се вдига. Ако е кварц, нали ще измени честотата? | Точно като пада честотата се вдига анодното. Нали така се прави soft start-a: тръгва на по-висока честота и после плавно се сваля. На някои схеми при x-ray protection също се вдига честотата, за да падне високото. Ефекта от презапояване на кварца може да е временен и при този дефект е по-добре да се смени. | fikret написа: | | След смяна на SMR и HIS телевизора не показа това свиване | При по-ниско напрежение също може да свива, но транзистора минава по тази процедура при всяко изключване на телевизора и не би трябвало да изгаря бързо и без да е загрял. Дано да бъркам нещо и да не се връща скоро, успех! |
|
|
 |
|