| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 22:10 Заглавие: Проблем с памет |
|
|
Досега в компютъра бях с 2Х256МВ "Samsung" и 1Х512МВ "A-Data" DDR памети. Дъното работи в двуканален режим. Понеже ще влагам пак пари за "пустите" му игри на сина, та взех още две банки 512МВ, с които да сменя плочките 256МВ. Реших да пробвам как се държи компютъра само със старата 512МВ RAM. Оказа се, че само с тази банка, в който и слот да е поставена дава грешки. Обаче с банка от 256МВ си работи, където и да е поставена. Не че има значение за в бъдеще, но ми е интересно, защо се получава така.
Последната промяна е направена от taralion на Чет Дек 18, 2008 16:29; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 22:36 Заглавие: |
|
|
Освен да е дефектна тая памет. Но може да се дължи и на неправилни настройки в BIOS-а. Другата памет 512 същата ли е (модел и производител) и ако поставиш нея какво става? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 8:54 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Досега в компютъра бях с 2Х256МВ "Samsung" и 1Х512МВ "A-Data" DDR памети. Дъното работи в двуканален режим. |
Пробвай да сложиш 2х512МВ - заради двуканалния режим |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 16:23 Заглавие: |
|
|
| Значи новите банки от 512МВ са в слотовете за двуканален режим. Дъното си ги разпознава и тръгва двуканално. Проблемната банка от 512МВ я слагам в третия и последен слот и също си я разпознава и тръгва. Общо стават 1.5GB. Въпросът ми беше, че старата 512-ка сама не тръгва на нито един порт. Разликата между старата банка 512МВ и новите 2Х512МВ са, че старата е едноредова, а новата има схеми и от двете страни на банката. Доколкото съм чел едноредовите са "по-модерни". Всичките (три) банки са "A-Data". |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 17:31 Заглавие: |
|
|
Уточни грешки ли дава, но стартира или изобщо не стартира дъното (с тая проблемната памет). И дай му марката и модела на дъното. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 19:52 Заглавие: |
|
|
В зависимост от разположение на банката в слотовете, компютъра стига до различни "етапи" на зареждане. Първи случай тръгва, но не пали монитора. Втори стига до някъде, но преди зареждане на WIN-а изписва грешка. Трети - дава син екран с грешки. Компютъра е:
Захранване - "HuntKey" V-Power LW-6500HGP;
Дъно - "BIOSTAR M7NCD Ultra" с чипсет nFORCE2 SPP/MCP;
Процесор - s.a "Аthlon 2700+";
Памет - 2X512МВ "A-Data" + 1X512МВ "A-Data";
Хард диск - АТА 1X60GB "Seagate"+1X40GB "WD";
Видео - AGP "GB" ATI 9550;
Като го обсъждаме компютърът възникна още един въпрос. Може ли да добавя и един диск от "новите", понеже имам на дъното и SАТА портове? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 20:00 Заглавие: |
|
|
Щом има SATA, значи може да добавиш харддиск. А за грешките зареди компа от Hiren's Boot CD и тествай с Memtest паметта. Но ако прави така само с тая памет, просто тя е дефектна, мисля, че няма друго обяснение. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 20:57 Заглавие: |
|
|
Тази памет е дала полуфира .Най-добре е да не се слага в компа,даже и за трета. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 22:01 Заглавие: |
|
|
| Винаги ми е било интересно как работят две банки в двуканален режим и третата на отделния слот. Първо се запълват двете банки - двуканалните и след това третата или по друг начин става? Да допълня още един въпрос: Другият ми компютър е с дъно на "Elitegroup" N2U400-A(V1.0U), което не може да се подкара в двуканален режим. Сменях памети, рових се в биоса, но не открих нищо. В един форум ми казаха, че може чипсета да ми е "орязан" или има проблем дъното? |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 2:52 Заглавие: |
|
|
| След като имаш и на трите банки памет вече дъното не работи в dual channel режим. |
|
|
 |
|