| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 0:21 Заглавие: Как може да се измери мощноста на тороид по размерите му? |
|
|
Никога не съм се занимавал с изчисления на тороидални трафове.Много пъти съм пренавивал но само вторичните намотки..Имам един тороид от рутативка и ме интересува колко вата е..а нищо не пише на него:( _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 2:41 Заглавие: |
|
|
Ммм, тука може би се изказвам неподготвен ама...
И аз не зная как от сърцевината да се прецени колко волтампера може да прекараш.
Обаче ако тороида ти не е само сърцевина, а има и навивки, може да се направи груба оценка на ампеража по сечението на едната намотка, и като видиш и преводното отношение (на броя навивки) -- все ще излезе някаква стойност.  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 2:49 Заглавие: |
|
|
Aми той има 3 намотки .... а на мен ми трябва само една но да е 48В!И мислех да го развия да направя една намотка да видя какъв е коефицента т.е. при една намотка колко волта прави и така да сметна колко намотки да направя за 48В!Но проблема ми е ватовете...Със сигорност е под 300 тъй като имам доста 300Ватови и са около 2 пъти по-големи.Другото което се сещам да видя някой заводски за лунички с такъв размер и така да разбеда колко е ама малко ала-бала метод е това! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 19:22 Заглавие: |
|
|
| Разгледай това, би трябвало да ти свърши някава работа. В случая става въпрос желязо, но можеш да се ориентираш, ако твоя е феритен. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 7:02 Заглавие: |
|
|
Разгледайте и ТАЗИ тема за изчисляване на импулсни трафове. Има и интересни препратки. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 19:41 Заглавие: |
|
|
Благодаря много на всички сега ще чета и да видим какво ще излезе... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|