|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cheruna Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 10:41 Заглавие: Wireless ready за система за домашно кино |
|
|
| Интересува ме дали някой ползва безжична връзка към задните или дори всичките колони на система за домашно кино. Сега ми предстои покупка на такава система. Тази опция ми се струва хубава-премахва необходимостта от кабели, но пък не ми е ясно дали това се отразява на качеството на звука и е предпоставка за моментни проблеми с връзката... Дали си заслужава? Всеки, който има мнение по темата, нека да пише. За което благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kotana Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 17:22 Заглавие: |
|
|
Аз съм ползвал един модел на Сони със задни безжични колони. Наистина е удобно защото помещението беше такова, че трябваше да се опънат адски дълги кабели, които щяха да се виждат.
Лошото е, че начина на работа е такъв, че ако застане нещо през безжичния приемник ти спират да свирят.
Не забравяй, че повечето системи нямат кабели за звука, но им трябват кабели за ток, което обисмисля до голяма степен операцията. |
|
|
 |
cheruna Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 13:53 Заглавие: |
|
|
Мерси, Kotana, за инфото. Но явно наистина отдавна е било (при техниката времето тече като че по-бързо ) , когато си използвал безжична връзка към тонколони. Проблемът е, че много малко знам за този начин за връзка, затова и питам в този форум. Но все пак знам, че при по-старите системи се използва infrared за осъществяване на връзката. Тогава се получава описаният от теб проблем. При врзъка с bluetooth такива проблеми не би трябвало да има. Туко-що пробвах- връзката между два телефона. Макар и в две различни стаи-връзката не се разпада. Тъпото е, че за момента не мога да намеря инфо по какъв начин става връзката с колоните за всяка една конкретна уредба. Нито в сайтовете на магазините, продаващи такива системи за домашно кино, нито в сайтовете на производителите има информация. Или аз не я намирам... Явно ще трябва да ходя до някой магазин, да питам или да искам книжката на системата и там да чета. Ако е чрез bluetooth връзката-проблем няма да има. В края на крайщата от доста време ги има тези екстри, би трябвало производителите да са отстранили подобни недостатъци, които наистина обезмислят в голяма степен начинанието.
Жалко, че засега няма хора, кито да ползват по-нови модели, за да кажат как са нещата. Но може и да се появат  |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 22:03 Заглавие: |
|
|
не е с блутуд в общия случай,защото блутуда много оскъпява
нещата.ползва се проста радио връзка -примерно моите безжични
слушалки са на 863-865 Мхц. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|