|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 15:16 Заглавие: Разглобяване на HP550 |
|
|
| Сблъсках се с проблем при разглобяване.Освободени са всички щипки,метриците са развити.Не мога да махна пластмасовия профил,който седи над клавиатурата.Освободил съм го от единя край,но е заключен към тялото на горния капак.Притеснявам се да употребя повече усилие,за да не се счупи.Техническа документация за този модел не можах да намеря.Моля,помогнете със съвет или документация,че не искам да троша чисто нов уред.Това е първият лаптоп,който не мога да разглобя и срамът е голям.Давайте акъл. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 19:28 Заглавие: |
|
|
Под клавиатурата трябва да има винт.Каквото и да се прави за да се разглоби трябва да се махне клавиатурата.На някои модели е залепена,на някои има щифчета в горния край към дисплея,на някои има винт от към долния капак.Общо взето реда е следния- сваля се батерията ,всички капаци /за памета,за проца ,харда/ свалят се двд или сд,харда и се развиват ВСИЧКИ винтове.Маха се пласмасовата капачка която е над клавиатурата .Ако тя е свързана неотделимо към останалата част на капака значи че клавиатурата в горния край има щифчета или е залепена .Като падне тя натам е ясно. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
| Въпросната капачка над клавиатурата не мога да махна.Освободена е от щипките в горният край,но е заключена и към горния капак.Така се гъне,че ми се струва,че ще ми се пръсне в ръцете.Като цяло HP си го имат този досаден проблем със заключване на капачката към горния капак.Като е по-тясна става с напъване.А тази е широка и се огъва.И е здраво заключена.Чудех се какъв е трика-да опитам със силен натиск,да опитам с натиск отвътре-навън,или нещо подобно.Затова и питам за документация,там подобни тънкости ги изобразяват разбираемо.А е чисто нов лаптопа,принуден съм да пипам изключително внимателно,с малко усилие,с пластмасови инструменти и т.н. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 21:05 Заглавие: |
|
|
За литература забрави,по секретна е от плановете на Пентагона Виж все пак на долния капак да няма винтове които да не си забелязъл-под батерията ,дори под паметите ако са в тая област.Ако наистина няма винт аз ги отварям с тънак здрав нож ,полека от към страната на клавиатурата.Ако пък както пишеш си отворил капачките на пантите на дисплея ,там ако може да надигнеш малко и да светнеш с нещо да видиш как е закрепването.Другото е с нож ,от към страната на клавиатурата да се опиташ да надигнеш да видидиш дали е с щипки като се внимава да не се нарани или надраска.Общо взето това наистина е крив проблем. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 21:43 Заглавие: |
|
|
| Ще се възползвам от съвета-ще пробвам с нож между клавиатурата и капачката.Лошо му се пише. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|