| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
celebrator Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 21:56 Заглавие: Електронен измерител на разстояние |
|
|
| Търся някаква схема на електронен измерител на разстояние между два обекта с индикация и без микроконтролер(предпочитам с АЦП).ИМАТЕ ЛИ НЕЩО ПОД РЪКА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 11:30 Заглавие: |
|
|
едно време форума преди 5 години и повече имаше доста интересни идеи и теми ...... а в последно време .... положението е трагично и повечето са от сорта "абе трябва ми ракета ама от дърво мога ли да си я направя и да ида до Марс"
Ето например "без микроконтролер(предпочитам с АЦП)" какво ли трябва да означава това Какво ли ще се прави цифровия изход на АЦПто, може би ще го подадем на усилвателя и ще ни казва колко е разстоянието
СЕГА ПО ВЪПРОСА - разгледай схеми на парктроници, има подробно описан кит в Млад Конструктор, в Електронинвест продават ултразвукови излъчвател и приемник по около 6 лв бройката, може да се поинтересуваш за схеми на ехолоти из старите руски списания има аналогови и интересни схеми, в крайна сметка за 40 лв. можеш да си купиш електронна рулетка от практикер......... |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 18:09 Заглавие: |
|
|
В Италия във вс. железарски магазин продават такива-лазерни. Кой знае може и тук да ги има, питайте. Напр. в Бриколаж, Практикер. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
celebrator Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 23:46 Заглавие: |
|
|
| Edesign написа: | едно време форума преди 5 години и повече имаше доста интересни идеи и теми ...... а в последно време .... положението е трагично и повечето са от сорта "абе трябва ми ракета ама от дърво мога ли да си я направя и да ида до Марс"
Ето например "без микроконтролер(предпочитам с АЦП)" какво ли трябва да означава това Какво ли ще се прави цифровия изход на АЦПто, може би ще го подадем на усилвателя и ще ни казва колко е разстоянието
СЕГА ПО ВЪПРОСА - разгледай схеми на парктроници, има подробно описан кит в Млад Конструктор, в Електронинвест продават ултразвукови излъчвател и приемник по около 6 лв бройката, може да се поинтересуваш за схеми на ехолоти из старите руски списания има аналогови и интересни схеми, в крайна сметка за 40 лв. можеш да си купиш електронна рулетка от практикер......... |
Какво не ти допада във въпроса ми не мога да разбера?Като не можеш да помогнеш си трай.Но понеже си отворен,цифровия изход ще се ползва за индикацията LCd или led ,което съм написал и в първия си пост.Разстоянието ,което се мери е от порядъка на 2-2.5 м до 0.1м,дали инфрачервен датчик ще върши работа |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 1:33 Заглавие: |
|
|
Н А Г Л Е Ц .! Човека ти написа всичките абсурди които си "изсрал" в първия си пост а ти го питаш кое не му допадало!!!!!!!!!!!!!!!!!
На мен не ми допада да ми бъркаш в мозъка с тъпотиите си.
С най голямо уважение и извинение към всички колеги но това вече не се трае. Слагайте някаква бариера или каквото и да е но не се трае повече това безумие! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 7:05 Заглавие: |
|
|
| celebrator написа: | | Като не можеш да помогнеш си трай.Но понеже си отворен,цифровия изход ще се ползва за индикацията LCd или led ,което съм написал и в първия си пост. |
Така е, спомням си и моята славна баба Петранка така ги правеше тия работи! Изполваше ЦАП/АЦП, без да обработва данните в микроконтролер, направо ги показваше на дисплея! (Използваше от "онези" АДЦ-та, дето имат директно управление на 7-сегментни дисплеи)
До 'celebrator': и как смяташ да синхронизираш честотата на дискретизация на АЦП-то със рефреша на индикаторите, за да не мигат дървено? |
|
|
 |
|