| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 25, 2008 16:50 Заглавие: Мигащо цветно изображение заради дефектно ТХО |
|
|
Колеги, неотдавна имах случай да сменя ТХО на BIGSTON-шаси CROWN. И започнаха големите неприятности с цвета на PAL. Непрекъснато мигаше и често върху половината екран имаше цвят. На SECAM-никакви проблеми. Зарових се във веригите на PAL, гледах редови, кадрови импулси. Сменях кварц, кондензатори, ТА7698. И накрая отново смених ТХО. И заспа. Явно това новото ТХО, което най-напред сложих е искрило лекичко и е смущавало PAL-а. Имал съм подобен случай но с ВВ кабел GRUNDIG. Той се вади като на "С-я81". Важното и в 2-та случая е, че видимо искрене върху екрана не се наблюдаваше. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 25, 2008 17:20 Заглавие: |
|
|
При Grundig CUC5360/5361/5365 е много често явление това което описваш с губенето на цветност и невинаги искренето вътре в комина се усеща веднага.
То се и лекува безпроблемно-ако няма ново ТХО-просвредляване,зачистване на проводника,спойка и заливка с епоксидна смола.Не е за препоръчване но за "евтини" клиенти върши прекрасна работа и не е имало рекламации. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 14:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | На SECAM-никакви проблеми. |
Че къде има излъчване на SECAM ? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 14:20 Заглавие: |
|
|
//offtopic
На Ласпито
Плюс 1-2 телевизии на кабелната-някаква френска и някаква руска...
Теб майтап ти се види ама преди година-две идва някакъв руснак да му слагам транскодер зарад тая програма.Секи луд с номера си... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 16:10 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | Че къде има излъчване на SECAM ? |
На моя генератор. Когато телевизорът има и SECAM и PAL, в случай на проблеми с цв. изображение аз го проверявам на 2-те с-ми. Защото съгласи се, че така ориентацията за дефекта е по-добра.
А отделен въпрос е, че смятам SECAM за по-добра, особено в нашите БГ условия. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 16:32 Заглавие: |
|
|
Зададох въпроса заради друго защото на мен ми се е случвало с генератора , SECAM да те утрепе а на програма цветноста пропада!Е на за това ми беше запитването! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 16:45 Заглавие: |
|
|
Ами, ако опознаването не е добре настроено.... А на PAL и честотата на опорния генератор. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|