| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
leonart Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 19:12 Заглавие: Re: Осцилоскоп |
|
|
Според мен не!Бих предпочел стандартен настолен ако това е възможно както и марка от класа на Tektronix! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 25, 2008 20:47 Заглавие: |
|
|
Честита коледа на всички.
Аз също искам да си копувам осцилоскоп. Само, че настолен за вкъщи. Събрал съм 150 лв. и си мисля за нещо на старо. Не знам има ли смисъл или по-добре да досъбера пари и да си купя някакъв нов за 300 лв. Но все пак предпочитам да е двулъчев. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 25, 2008 21:37 Заглавие: |
|
|
Я прати лично съобщение на този колега от линка по доло и ако не е продаден осцилоскопа си заслужава. 200лв но е много добър.
http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?t=5244 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
ge6a_kj Активен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 14:24 Заглавие: |
|
|
| Aми писах мейл на човека. Просто ми трябва нещо не много високочестотно, най-вече ще меря усилватели. Въпроса е, че не искам някой огромен български осцилоскоп, който няма къде да го сложа вкъщи. Благодаря за отговорите. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 18:52 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Просто ми трябва нещо не много високочестотно, най-вече ще меря усилватели. |
Върши ли ти работа PC осцилоскоп?
По принцип може да се вземе нескъпо мини осцилоскоп без собствен дисплей, на USB на PC-то. Чувал съм много добри думи за BitScope.
Със сигурност са в пъти по-добри и използваеми от 'мини' вариантите с вграден 'мини' дисплей, и са в малки кутии. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 19:19 Заглавие: |
|
|
| A не аз искам нещо без компютър и да гледам в реално време, цифровия осцилоскоп не ми харесва много, въпреки че е подходящ за по-други измервания, примерно да се прегледа после какви сигнали е подал микропроцесора към някаква схема. Един вид на запис. |
|
|
 |
ivanishtev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 19:32 Заглавие: |
|
|
| имам нещо напредвид:Philips,холандски,25 MHz двуканален,двулъчев,ааа забравих,модела е 3212,200лв.,с една сонда,работи перфектно,но вече не ми трябва,ако някой проявява интерес,мойе да пише на ЛС. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 20:20 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | A не аз искам нещо без компютър и да гледам в реално време, цифровия осцилоскоп не ми харесва много |
Прощавай ако въпроса ти се вижда малко обиден, ама ти ползвал ли си цифров осцилоскоп някога?
Реалното време няма нищо общо с цифровизацията, пък и аналогови осцилоскопи вече не се правят на практика (макар че има много на пазара втора ръка, с подходяща цена)
Да не бъркаш понятието 'цифров' със режимите за запис на вълната и стопиране на изображението?
Но щом не искаш да е с компютър, и в този ценови обхват, най-добрият избор наистина е стар и базов, но стабилно работещ модел. |
|
|
 |
|