| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Play_9 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 16:33 Заглавие: Батерия на RC хеликоптер |
|
|
| Имам си RC хеликоптер.Хеликоптерът е добре, но батерията му,NiMH 8.4V, издържа по-малко от 10 минути.Някой може ли да ми препоръча някоя по-издръжлива батерия(ако трябва да е с по-висок волтаж, който може да се намали някак)? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 18:00 Заглавие: |
|
|
| Вие в тоя форум ни взехте хептем за врачки. Как да ти се отговори ,като нито си дал размерите на старата батерия ,капацитета й,че и къде живееш ,за да може да те насочиме къде да си търсиш ! Той колегата Филипов ме е преварил ,но не мисля че този хеликоптер може да работи с 6F22 батерия ? |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 18:53 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че няма да можеш да му удължиш времето на летене. Този хеликоптер за да се вдигне във въздуха трябва да има доста сериозни мотори за да преодолее гравитацията, а и от там и тока ще е голям. Те толкова си му дават да лети с едно зареждане ако е нещо като този от 8 до 10мин. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3432 |
|
|
 |
leonart Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 11:27 Заглавие: |
|
|
| е ако може да побере по голяма батерия в отсека за батерии, но незнам тогава поголямото тегло дали няма да е проблем . |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 14:14 Заглавие: |
|
|
| Mалко е извън темата, но как това чудо лети напред или назад? Т.е. какво се променя в аеродинамиката му, за да го прави. Днес купих една RC муха, но тя има само функция нагоре-надолу и да се върти наляво-надясно... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 14:53 Заглавие: |
|
|
При истинските хеликоптери (сигурно и при играчките е така) посоката на движение се променя като се променя стъпката (ъгъла на атака) на лопатките на носещия винт - така наречената циклична стъпка. Ако трябва да лети напред, пилота бута щурвала напред и с това променя цикличната стъпка така, че всяка лопатка движейки се като преминава назад постепенно си увеличава стъпката (в най-задно положение е най-голяма) - голяма подемна сила, а преминавайки напред постепено си намаля стъпката (най-отпред е най-малка) - малка подемна сила. В резултат в задната си част винта създава по-голяма подемна сила, отколкото в предната си част. Това води до наклоняване на вертолета напред и той тръгва напред, понеже общата подемна сила вече не е насочена нагоре, а леко напред. За движение назад става обратното. Пък и вертолетите могат да се движат не само напред и назад, а във всяка една посока. А издигането и спускането става чрез промяна на общата стъпка на лопатките - т.е. навсякъде си променят стъпката еднакво.
Механизма за регулиране на общата и цикличната стъпка е доста сложен, затова мисля, че при играчките може да има някакъв друг механизъм.
Пък въртенето наляво-надясно става с промяна на стъпката на лопатките на опашния винт. |
|
|
 |
leonart Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 15:35 Заглавие: |
|
|
| Play_9 пиши какви са параметрите на оригиналната батерия ако е възможно. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 16:43 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | This product is designed for use in a living or family room. |
и
| Цитат: | Battery: 7.2V 300 mAH Ni-MH(Standard)
7.4V 1000mAH Li-Polymer(Option) |
Вземи си втория тип батерия! Но ако обхвата му е както е написано 20м ,риска да го изгубиш ,ако го ползваш на открито става много голям ! |
|
|
 |
Play_9 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 17:47 Заглавие: |
|
|
Aми при моя е така.
Батерията да може да се побере в ограденото в тази картинка:
 |