| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 18:37 Заглавие: NTLDR is missing press Ctrl + ALT + DEL to restart |
|
|
Тази грешка ми дава от скоро.
Какво става, значи като си купувах компа той беше с виста, търпях я но реших накрая да премина къ XP, и тук ми беше грешката прецених за всеки случай да си запазя Вистата и сложих XP-то в D:, след това всичко си вървеше ползвах си XP-то но без вистата. По едно време си казах защо ми е тая виста като не я позлвам, смисъл компа дори не я разпознаваше, но пък знаех че това се оправя.
Та по тази прицина харда ми беше с 3 дяла като на C имах Виста, на D – XP, а на Е ми беше другата информация.
Сложих му particion magic и му форматирах C-to. Държа да отбележа С-то беше primary, а D и E extrended.
След като направих формата, дадох рестарт и ми излезна този хубав надпис.
Нямам флопи а при опит да влезна чрез буутващ диск до recovery—то с R не става понеже XP-то нали е на D и онова не ми показва въобще опция за Repair.
Интересува ме има ли няккакъв начин да го поправя без преинстал, смисъл ако мога да сложа тези липсващи файлове в C макар че там реално няма операционна система вече.
От Hiren Boot CD направих ( с particion magic) и D да е примари с идеята да земе пък да тръгне Windows току виж погледнало и там но нищо не стана.
Инче имам и друг работещ компютър с Xp но не е същата версия бих могъл ако помага да копирам нужните файлове и да ги сложа по някакъв начин. Само незнам кой файлове и как да ги сложа.( сещам се само да стартирам една дистрибуция от линукс, и от флашката ако стане да ги добавя) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 20:10 Заглавие: |
|
|
Възползвай се от възможностите на Acronis. Доста добра програма за работа с дискове. С Acronisa, която е Boot програма, можеш да накараш да се разпознае втория дял за активен и да тръгне ХР-то.
Прочети внимателно това за да знаеш за кво иде реч:
http://www.bsd.bg/acronis-software _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 21:01 Заглавие: |
|
|
Tова съобщение излиза когато липсва един файл с име ntldr - файла е без обичайното разширение и е скрит. Най-прекия път е да му дръпнеш едно преинсталиране върху старата система. Иначе може да се прекопира (по специален начин) от инсталационния диск, но ако нямаш опит ще се бавиш повече.
Ето описание как става:
Windows XP users
1. Insert the Windows XP bootable CD into the computer.
2. When prompted to press any key to boot from the CD, press any key.
3. Once in the Windows XP setup menu press the "R" key to repair Windows.
4. Log into your Windows installation by pressing the "1" key and pressing enter.
5. You will then be prompted for your administrator password, enter that password.
6. Copy the below two files to the root directory of the primary hard disk. In the below example we are copying these files from the CD-ROM drive letter, which in this case is "e." This letter may be different on your computer.
copy e:\i386\ntldr c:\
copy e:\i386\ntdetect.com c:\
7. Once both of these files have been successfully copied, remove the CD from the computer and reboot. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 22:34 Заглавие: |
|
|
| Стартирай инсталационния диск като избереш нова инсталация,задай диска на който ти се намира уиндоуса,и прекъсни инсталацията когато излезе съобщението за форматиране на диска,мисля че "boot"сектора ще се възстанови,или просто го стартирай с "Acronis True Image" като си направиш стартиращ диск и след това си го поправи |
|
|
 |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 10:53 Заглавие: |
|
|
Значи аз си мисля че този файл си стой във D дялът ми. Възможно е аз да съм изтрил този който е за Вистата и който е трябвало за да се стартира лаптопа.
Затова и не ми излиза repair опция като буутна диска на XP-то просто самото XP се намирав D дяла и не е пипано.
Незнам само как да накрам лаптопа да гледа в Д, там ше си намери този файл и ще се стартира |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 12:06 Заглавие: |
|
|
За да гледа в D:\ , трябва в активния дял на boot-ващия хард да имате файла boot.ini . В него има нещо подобно | Код: |
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect |
Ако активния дял на boot-ващия хард е същия като този, на който е ОС, изглежда както е написано, ако е втория дял /както при вас/ ще стане partition(2) . _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 18:33 Заглавие: |
|
|
преинсталирах го ( като сложих новото XP в С дял а старото си стоеше в D) и то пък зе че разпозна и стария ми уиндолс. Та завмомента си работи стария и няма нужда да инсталирам нещата на новия че е доста играчка. Интересно ми е само дали мога да копирам тези нужни системни файлове от този нов уиндолс който е в С , да ги добавя в старият ми който е в D и по-този начин хем да си изчистя С-то отново хем да си ми върви старият уиндолс в D.
Според тебе би ли могло да стане? Дано ме разбра правилно, просто гледам да си спестя инсталацията на всичките програми който вече имам и който си вървят на стария уиндолс. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 20:19 Заглавие: |
|
|
Ако старият ти WIN, който е в D:\ работи, то новия можеш да го изтриеш директно като си в стария. Трябва да се запазят следните системни файлове от дял С:\ :
| Цитат: |
Autoexec.bat
boot.ini -в него е това, за което ти писах, в твоя случай ще има и втори ред
CONFIG.SYS
IO.SYS
MSDOS.SYS
NTDETECT.COM
ntldr. |
Тези три, които са с удебелено, а именно
boot.ini
NTDETECT.COM
ntldr.
ТРЯБВА ДА ГИ ИМА, за другите не съм сигурен, можеш да пробваш да ги преименуваш и ако има проблеми да им върнеш оригиналните имена.
забележка: ntldr. е без разширение, точката я слагам за прегледност- всъщност я няма. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 5:58 Заглавие: |
|
|
С "Acronis True Image" си направи имейдж/архив на дял D. Запиши го на някякъв дял, но не в C или D. Може да запишеш и на CD или DVD диск. След това с опцията за възстановяване на данни на програмата накарай имейдж файла да се възстанови в C-то. На двата дяла вече ще имаш напълно еднакви ОС. Като се убедиш че компа тръгва нормално от С можеш спокойно да изтриеш/форматираш дял D. В бъдеще когато ти се скапе системата можеш винаги да си възстановиш данните за няколко минути, вместо са си играеш да инсталираш нов Уиндовс.
Ако пък имаш диск на компа си производство на Seagate или Maxtor, можеш да ползваш безплатния и олекотен вариант на Acronis: Seagate disk Wizard
http://www.seagate.com/support/discwizard/dw_ug.ru.pdf _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
|