| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kali Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 0:31 Заглавие: PIC16F628 как да го програмира-с каква схема |
|
|
Взех си контролер PIC16F628 , и тъй като това е ново за мен (микроконтролери те) може ли някой да ми даде проста но надежна схема и софтоер за този контролер как да се програмира.Щеми се схема която да не е за универсални програматори ами конкретно за тоя пък за по натам ще го мислим.Благодаря предварително!
Весели празници на всички! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 0:40 Заглавие: Re: PIC16F628 как да го програмира-с каква схема |
|
|
Защо искаш програматор за този чип конкретно.Не е ли нерентабилно и нерационално?Ако се наложи да програмираш друг?От скромния ми опит с PIC процесорите ще ти дам един съвет.Схеми има много има и много програми.Аз и колеги сме правили експерименти с месеци.Не че не постигнахме добри резултати.Но накрая доиде и момента за програмиране за време т.е. много бройки на ден, а със стандартните схеми който масово се ползват на ком порта става относително бавничко..След консултация с по-разбиращи от мен... ме насочиха към този програматор http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8 имаго и сглобен и тестван в БГ от http://www.programatori.hit.bg/bren/index.htm (извинявам се ако е прозвучало като реклама) Трябва да си призная че е невероятен програматор!И най вече много удобен,интелигентен,бърз.И най-важното за мен - на USB е!Просто ползвам само лаптопи напоследък а там имах ядове с комовете
п.п. Въпросния PIC за който питаш се програмира отлично с него независимо от пройзхода си тъй като бях попаднал на една партида с която друг комски програматор не успя.А тя си беше откровено МЕНТЕ. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 1:46 Заглавие: |
|
|
Това читаво изглежда. Я се съберете 10 човека да направя микро платки само с изводи за свързване към PIC'а. ZIF сокета е само излишен разход на пари. Кой на днешно време ползва DIP? Ще направя една калкулация, ама няма да стъпи на повече от 20 кинта готовото устройство. До 49 ехеее. 18F2550 е някъде към 8 кинта, останалото са стотинки. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 1:54 Заглавие: |
|
|
За платки аз бих се включил с една бройка:)Просто да имам още един може да го подаря на един приятел, че той има желание да си прави експерименти.А за частите..предполагам повечето от вас имат "електронна скраб" то тук елементите са елементарни!В какъв смисъл кой ползва DIP?  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 2:56 Заглавие: |
|
|
Имах предвид, че поне аз ползвам само SMD процесори с минимални изключения. На платката на проектираното устройство си предвиждам площадки за програмиране. Ще те хвана да запишеш два процесора с програмата, че имам само ProPICii и не знам дали поддържа от новите, а не ми се губи един ден за да разбера, че не става.
След нова година ще драсна платката и ще я пусна за обсъждане. Ако обичаш, погледни на твоята дроселът навиван ли е или си е някакъв фабричен. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 12:18 Заглавие: програматор |
|
|
| 18F2550 е 4 долара във COMET . |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 13:26 Заглавие: |
|
|
Да де. 4.80 с ДДС х 1.5 (примерно) прави някъде към 7 кинта. Не ми се смята точно. В момента ги нямат, но се надявам да изкарат. При всички положения, готово налепено и пробвано устройство ще е под 20 лева. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 13:56 Заглавие: програматор |
|
|
| Да прав си . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 14:15 Заглавие: Re: програматор |
|
|
Да фабричен е 101% но е момента не е пред мен, и нямам апарат но ще напрая няколко снимки както и на приставката за един пик който не го подържаше а на мен точно той ми трябваше! :)Но според мен платката нека да си подържа Зеления цокъл пък който иска да си го слага които - не . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 15:23 Заглавие: |
|
|
И това е вариант. Има място, който иска да си го лепи. Който счита, че не му е необходим, не го лепи.
Хубаво. Изчезвам да ви пускам тока. Весело посрещане на новата година на всички! _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|