|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 8:56 Заглавие: |
|
|
| гошо написа: | | .До колкото знам от познати за игрите трябват не повече от 1000mhz процесор ,така че търси другаде проблема щото твоя ги потдържа,видеокарта ,рам,т.н |
твоите познати сигурно играят QUAKE 1 и Mario
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 12:45 Заглавие: |
|
|
Ами може и да е вярно това за 1000мнz на главния процесор защото аз откакто си смених видеокартата има голямо подобрение с игрите,пък като съм клоквал процесора няма разлика ,казват че и бързината на рама е от значение-абе то май навсякъде вече гледат само да ти вземат парите -няма познати няма непознати  |
|
|
 |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 20:10 Заглавие: |
|
|
| Ще се съглася с "гошо", защото продължих да експериментирам. Например свалих процесора на шина 100 и пак продължават да се играят игрите. RAM-а от 512 до 1.5GB не оказва особено значение освен в скоростта на зареждане на програмите. Става дума за тези игри, които сина си играеше и преди. С 3DMark03 свалих само 20-30 точки. Обаче, като смених видеокартите, полужението е вече трагично. Например с моята R9550 изкарвам 2140 т., с R9250 - 920 т., а с GF4 MX440 само 320 т. Така, че на някой намира ли се карта по-нагоре от R9550? Любител съм си на ATI-тата. |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 1:04 Заглавие: |
|
|
Всички процесори издъжат овърклок 10%.
15% с 5% повишено захранване.
До 20% ако е добро дъното, "студен" заводски процесор и подходящи параметри.
Обаче "подходящи параметри" иска много четене. |
|
|
 |
Poki Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 17:02 Заглавие: |
|
|
Значи ако паметта ти е DDR-400, значително ще се подобри работата на конфигурацията ако вдигнеш клока на FSB-то на 200Mhz, съответно да намалиш малко множителя на процесора, и да търсиш близка честота до стандартната - (например 2200Mhz - 11х200). Ако случайно компа не иска да запали след някоя твоя промяна, като пуснеш компа задръж копчето Insert, и това ще ресетне bios-а.
Като цяло обаче, дъното което имаш някак си не ми вдъхва много доверие, за това може би е най-добре да не клокваш. Малкото вдигане на множителя, респективно честотата на процесора, няма да подобри кой знае колко работата на компютъра. Вдигането на шината обаче, има смисъл, но е добре да знаеш какво правиш.
Също така ако вдигаш шината на 200, виж да няма 4:5 fsb to memory clock ratio, демек паметта да работи 5/4 по-бързо от процесора, или нещо друго, което да кара рамта да работи на по-висока честота от FSB-то, защото тогава паметта ще се опитва да работи на по-висока честота от предвидената. |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 01, 2009 0:32 Заглавие: |
|
|
| Пробвай как ще върви CRYSYS първа част на твоя комп -ако върви хич не го бутай.Някой беше казал че клока е като добавките за бензина -даже и да тръгне да бяга повече колата ,знаеш ли какво става в двигателя вътре -убиваш го бавно но сигурно!Аз затова на мойта не слагам нищо освен чист бензин -даже газово не съм сложил |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|