|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 12:37 Заглавие: |
|
|
| Фен на "Лада"? Все пак е по-добре да си купиш готов модул. Не разбирам много защо е такъв проблем 4-5 лева... А ако искаш да си правиш екстри за колицата, по-добре си направи електрически стъкла. На моята ладичка й бях направил с моторче от чистачки и работи до последно без грешка. Само се наложи да сменя пластмасовото колело с метално... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Simeon_Lazarov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 18:38 Заглавие: |
|
|
Чак ел стъкла много сложно
Ладата е на 31 години, машинката е чисто нова от БМВ купена по грешка и подарена ми в последствие Само че то се е видяло че няма да има направи си сам, ще се наложи Илиянци фешън да наслагам |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 19:24 Заглавие: |
|
|
Реално погледнато,модул,който да ти върши работа,комплектуван с две дистанционни струва колкото една аларма.То и няма кой знае каква разлика в двата варианта,само дето на процесора на алармата са възложени повечко задачки.Та помисли и реши правилно-nimi-ти е дал джокер.А и още нещо-дали си струва заниманието заради една единствена машинка Освен ако не е за спорта-да си начешеш ръчичките! Но в крайна сметка и само заради това си заслужава!Важното е работата да води до удоволствие от извършването и! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 23:11 Заглавие: |
|
|
Нямаш ли някоя счупена играчка с дистанционно?
Ако искаш да си играеш, ето идея за нещо (относително)лесно изпълнимо, което съм правил за спорта: На предавателя и на приемника слагаш по един PIC(аз го правих с PIC16F84A), за да си кодираш сигнала, така че да не се отключва случайно. Достатъчно е да имаш 2 функции(например "напред" и "назад") на оригиналното дистанционно. Бутоните, които ще ползваш за управление свързваш към входа на PIC-а, а изходите му към мястото, на което са били бутоните на дистанционното. От другата страна нещата се обръщат: Приетият сигнал влиза в PIC-а, а към изходите му се свързват релетата, които управляват машинката, но само в случай, че е приет определен сигнал. По-късно ще приложа схемата, която си бях съставил. Неудобството беше, че комуникацията се осъществяваше бавно, защото такъв тип дистанционно улучих. Положителното-голям набор от функции.
Задължително се съставя протокол на обмена, включващ последователна смяна на двата сигнала. Например: сигнал "напред" "кръщаваме" "DATA", а "назад"-"CLK".
Функция 1: CLK-CLK-DATA-DATA-CLK-DATA-DATA-CLK
Функция 2: CLK-CLK-DATA-DATA-DATA-CLK-DATA-DATA-DATA-CLK
С чертички е отбелязано отпускане на двете линии.
Разбира се, това е примерно, комбинациите са безброй.
Само не знам дали не се увлякох, след като ел. стъкла са "сложни"-това е май "невъзможно"? Но идеята я давам за ентусиастите. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|