| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 12:54 Заглавие: HDMI to HDMI кабел |
|
|
| Здравейте и Честита Нова Година ! Преди да си задам въпроса към вас искам да ви кажа,че нищо не разбирам от тези HDMI кабели.Значи вчера си купих от "Технополис" HDMI-кабел за да мога да си гледам филми от компютъра на телевизора.Свързах ги и картината е направо "трепач" направо картичка! Но нещо не може да се появи звук на телевизора.Пробвах от всички видове настройки и нищо.Видео картата на PC-то ми е модел Asus 9500GT а телевизора е модел LG 32LG5600 Кабела които го купих е HDMI to HDMI 5метра на фирмата "hama" Казаха ми че този модер кабел поддържа видео и аудио.Дали е вярна незнам и затова се обръщам към вас за помощ. Какво да направя за да мога да прехвърля и звука на същият видео канал?? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 13:00 Заглавие: Re: HDMI to HDMI кабел |
|
|
До колкото се сещам се слагаше и един кабел от видеокартата към дъното!За аудиото. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 13:21 Заглавие: Re: HDMI to HDMI кабел |
|
|
| Извинявай,но ще можеш ли да ми кажеш какъв кабел по точно трябва да добавя към видео картата? И къде на дъното да го включа? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 13:36 Заглавие: |
|
|
| To enable HDMI audio out function, a motherboard with internal S/PDIF header and the correct connection of S/PDIF cable with graphics card and motherboard are needed. |
|
|
 |
sanitara16 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 13:39 Заглавие: |
|
|
Здравей, та значи той кабела може и аудиото да поддържа, но ако видеокартата ти не пуска аудио сигнал няма как да стане.
Не знам как е при теб, но на моя телевизор отзад до единия HDTV вход
имам вход за аудио (стерео жак 3,5мм) и съм закачил едно кабелче от звуковата карта на компа до този вход на телевизора.
П.П. Може и да е от настройките на биос-а или видеото.
При мен видеото не поддържа аудио през HDMI и затова сложих допълнителен кабел. |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 15:25 Заглавие: |
|
|
Да беше прав за този кабел наистина на това се дължи липсата на звук на видео канала.Намерих си в къщи подобен екраниран кабел с две букси-двужичен (Минус и входен сигнал) свързах видео картата с дъното пипнах по настройките на звука и готово.И звук и картина,просто страшно ти благодаря за помощати DJ69VN
!!!! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 17:31 Заглавие: |
|
|
Да гледаш сега със здраве! и се радвай че не си карък като мен!Аз немога да го подкарам мойто Sony през HDMI то и карам на VGA но става само за филми иначе за монитор малко ме дразни..  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|