|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
commguy_79 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 17:13 Заглавие: TV Philips 21PT166B / 60P няма картина |
|
|
Привет на всички.
Телевизора има звук, сменя каналите, работи му менюто, но
няма растер и картина. Когато увеличих RGB тримерите на пушката се получи хоризонтална черта със съответният цвят - червен, зелен и син в средата на екрана. Моля за помощ за евентуална диагностика и отстраняване на проблема. Не съм професионалис( макар и да съм завършил радио и телевизия преди 10г, но не практикувам ),затова искам да знам дали да търся сервизна помощ.
Благодаря предварително и желая на всички ползотворна и здрава 2009 година!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 17:15 Заглавие: |
|
|
Я се опитай да обясниш пак. Не може да имаш меню пък да нямаш вертикална развивка сиреч растер Шасито ти би трябвало да е АА5 АА  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
commguy_79 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 07, 2009 16:43 Заглавие: |
|
|
Привет.
За наличието на меню само предполагам, без да го виждам,понеже няма картина. Като натисна меню от панела, мога да контролирам звукът от копчетата "+" и "-". Това означава,че меню има. Ако не го обяснявам много ясно, го приеми на доверие.
А като казвам растер имам предвид подсвет на кинескопа. Ако не съм запомнил правилно терминологията- моля за извинение .
Благодаря за вниманието и ще се радвам за конкретни съвети по диагностициране на еветуален проблем.
Поздрави! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|