| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pchelata Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 21:14 Заглавие: Въпрос за колони |
|
|
| Здравейте тъй като не разбирам много затова реших да питам вас.Имам уредба самсунг на която и изгоряха колоните намерих си оригинални колони от друга уредба със същите параметри само че новите колони имат и буфер към тях с отделен кабел.Тъй като уредбата ми няма вход за буфер ми казаха че няма проблем да го използвам и него.Казаха ми да го включа директно в уредбата а другите колони да минат през кондензатор.И от тук на татък вече ми трябва вашата помощ какъв точно кондензатор ми трябва как да ги вържа към кондензатора и дали това няма да ми изгори крайното стъпало.Искам точно да си ги използвам за среди а буфера за басовете.Благодаря предварително и извинявайте за дългия пост |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 22:13 Заглавие: |
|
|
ако искаш да вадиш нещо като що годе добър звук(все пак е самсунг)
защо не си купиш нови говорители?поне вече има всичко по магазините.
не пишеш нищо за импедансите на колоните.ако приемем че са еднакви
им сложи 4-6 микрофарада |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 22:20 Заглавие: |
|
|
Мощност 60 вата на 4 ома за предните говорители и 140 за воофера на 6 ома.Интересува ме този кондензатор като го сложа той каква роля играе за предните говорители,намалява напрежението за да не товарят стъпалото ли? Чипа е STK 402-090.Като включа само основните говорители и усила повечко започват леко да припукват,за това питам как да им намаля напрежението и да си ползвам буфера за басовете
това е моята уредба
http://bbk.shop.by/3239/
а това е уредбата от която сложих колоните
http://freemarket.kiev.ua/116529/samsung-max-zs750.html |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 9:54 Заглавие: |
|
|
| Интересно как мислиш да включиш субуфера към уредбата си,защото тя има само 2 канала,а ти имаш общо 3 колони?Може би субуфера ще работи на единия канал,а останалите колони - на другия? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 13:08 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Тъй като уредбата ми няма вход за буфер ми казаха че няма проблем да го използвам и него. |
Колко мъка има по този свят боже ,и то в едно единствено изречение !
Търговците ще ти кажат каквото и да е ,само и само да си продадат стоката. Второ понятията вход -изход не е зле да си ги уточниш ! Трето ,ако си мислиш ,че така се правят двулентови колони -само с един кондензатор - . Най добре върни колоните на продавача ,и си вземи нормални ,не такива за съраунд ,след като уредбата ти не е предвидена! |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 18:03 Заглавие: |
|
|
тя идеята за кондензатора беше моя,верно малко глупава ама човека
иска да стане работата за без пари.
иначе старите ми български колони респром така си имат един кондензатор вътре вместо филтри и свирят нелошо. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 18:41 Заглавие: |
|
|
И тия могат да се вържат просто ще трябват малко повече части от един кондензатор и тои няма да е определено такава ниска стойност.Колко ома са субовете и другите канали на колоната? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 19:14 Заглавие: |
|
|
| оправих си нещата темата е за коша |
|