|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2009 21:00 Заглавие: |
|
|
Къде няма разлика нищо не разбрах Би трябвало да видиш драстична разлика в коеф. на запълване на импулсите на +B с товар и без товар (при нормална работа на захранването)
А тук ще си намериш как работи твоето захранване. Успех! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 07, 2009 9:59 Заглавие: |
|
|
Не успях да прикача файла, прикачам го сега. В пристъп на отчаяние смених диода на В+ и всичко се оправи. На мерене здрав но под напрежение му става явно нещо.
Благодяря на всички за помощта, преди време се опитах направя захранване с 3842 но тaка и не успях да го запусна да работи като хората, ако ми остане време може да се пробвам пак, emoome ще помага  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 07, 2009 10:16 Заглавие: |
|
|
Усещам нотка ирония в поста ти, milenjs
Неизправния диод за +B можеше да го установиш на осцилоскопа: анод, катод спрямо маса! Т.е. големи отскоци в плюс на анода спрямо 40-те волта на катода.  |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 07, 2009 11:02 Заглавие: |
|
|
Точно като погледнах с осцилоскопа на анода се усъмних. А за помощта за захранването говоря сериозно, мерак ми е да го подкарам това захранване но нещо не се получава, в случаите в които тръгва или няма мощност или напреженията ниски. Писна ми да мотам трафове и замразих проекта, ако ми остане време ще се пробвам пак... не знам къде бъркам, трафа ли не правя като хората, RC-групите ли бъркам, топологията на платката ли ми куца (направих 2). Ще ги поста след малко да си кажеш мнението.
P.S. - прикачих ги. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|