Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой пазарувал ли е от ebay.com - мита, ДДС и др....
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 06, 2009 19:13    Заглавие: Някой пазарувал ли е от ebay.com - мита, ДДС и др.... Отговорете с цитат

Ако някой е поръчвал от ebay.com, моля да сподели как стои въпроса с минтническите данаци (мито и ДДС). Имали ли сте случаи на измами от продавачи в ebay. Минавал ли е номера със занижената многократно цена на стоката, която се написва на опаковката на колета, с цел да се избегне плащане на голямо ДДС. Случва ли се често митничарите да отварят пратката поради съмнение, че опоменатата цена на опаковката е недействителна. Има ли изчезнали пратки в рамките на Р. България. Може ли да се разчита, че пратката ще достигне крайната си цел. Моля, коментари да дават хора, само които са се сблъсквали с подобни неща.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 06, 2009 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Пазарувал съм от Англия и от щатите още от 2003.
регистрираш си кредитната карта с пина в саита.
Гаранций няма никакви. Имаш възможност да проучиш продавачите , всеки си има нещо като Feedback / Item
Има powersaller който е продал хиляди неща в сайта и всеки който е спечелил търга, дава съобщение което се запомня в неговия акаунт
Например за мен пишат така super fast payment thanks AAA++++
ако не получиш пратката пишеш че не си я получил и всеки може да прочете за този негативен случай.
Примерно случвало се е да се оплачеш от непристигнала пратка на сайта и те срещу определена сума за разследване ти връщат парите.
всичко си зависи от теб.
Ако се навиеш да надаваш за нещо което предлага някой saller с 2 продадени неща, има вероятност да пинеш студена вода
Аз не купувам от saller с по малко от 2000-3000 хиляди продажби.
и съм нямал проблеми.

Последната промяна е направена от RM на Вто Яну 06, 2009 21:41; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
maistor trichko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 06, 2009 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=24863
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2009 1:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Поръчвал съм няколко пъти разни неща, и никога не съм плащал нито мито, нито ДДС. Обаче това е за по-евтини работи. От познати зная, че създават много проблеми с поръчването на gsm-и (вероятно защото контрабандните вносители им цакат кинти, и митничарите като услуга гледат да им затвърждават пазара)

За рейтинга на продавача колегата по-горе е написал ясно и точно.

За пийването на студена вода... Ами не знам, не съм съвсем сигурен че е така, особено ако плащаш през paypal, защото има драконовски мерки за 'удовлетворяване' на клиента в самия payment service, и те общо взето са така направени, че да оставят дръжката на лопатата у продавача (при видимо неизпълнение на договора)
Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2009 8:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също постоянно пазарувам от там, но не много скъпи работи максимум до 30-40$ (ако изгоря да не е с много). До сега всичко ми е пристигало макар и някои неща с много голямо закъснение. Аз също преди да купя нещо първо гледам коментарите за продавача. Ако няма негативни коментари няма да имаш проблем с него, а по скоро с нашите пощи при тях нещата са много зле. Последната пратка, която я чакаш от Англия се забави към 40 дена и си мислех, че са ме избомбили. Свързах се с продавача и му писах, че не съм си получил стоката (имаше 81 положителни коментара и 0 негативни) той след половин час ми върна и каза, че ми я пратил. И след 5 дни съседа дето живее 5 къщи по надолу от нас ми носи пратката просто пощаджията я оставил в неговата кутия. Ами ако човек не беше коректен и не беше ми я донесъл аз щях да си мисля, че просто не са ми я пратили. А относно с отварянето на пратките на мен лично до сега всички са били отваряни. Имам познат, който изгоря с 50лв. от Америка с една риза.Ама не се знае дали не изчезна в България.
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2009 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Задължително ли е продавачът да упомене цената на стоката на опаковката. В пратката (съдържанието) има ли някакъв документ, в който се показва цената ? zmeios, на твоите пратки била ли е написана цена. Доколкото знам до 50-на $ мито и ддс не се плащало.

Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2009 13:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Поне на нещата, който съм получавал никога не е пишело каква сума съм заплатил. За по скъпите неща не знам как стоят нещата.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2009 19:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Много от въпросите ти имат отговор в тази тема
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jaro
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Сря Яну 14, 2009 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

По темата е писано достатъчно, за да ви занимавам с нея. Само едно нещо мога да ви препочърам: вземете си от ДСК Банк Virtual Visa тя е специално за пазаруване само по Интернет. На нея няма магнитна лента за работа с банкомат. От дебитната карта пак по интернет прехвърляш в нея само стойността на това, което ще купиш. По този начин се избягва възможността някой да се добере до PIN кода на дебитната карта и да тегли от нея. Всичко по темата за Virtual Visa ще намериш в сайта на ДСК - Click
Те т'ва е!
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2009 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Таксите за Виртуална карта са съгласно действащата тарифа на банка ДСК, раздел „Дебитни карти” тука не разбрах баш за каква такса става дума...

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети