|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 08, 2009 21:46 Заглавие: |
|
|
Ценера не винаги пробива при прегаряне на предпазителя.Като не тръгва захранването с лампа пробва ли го да си сложиш предпазител и да го пуснеш ? В предния ми пост писах, че напоследък вече няколко пъти ми се е случвало на лампа да не тръгва захранването а иначе телевизора си заработва . Ако се разровиш с търсачката може и да се намери една моя тема от миналата или по миналата година когато на масата ми бяха два еднакви Фуная и единия си тръгваше на лампа захранването а другия каквото и да му правех не тръгваше . А иначе като си ги пусна си заработваха и двата телевизора .
Друга причина да ти изгори само предпазителчето може да е от лоши спойки на изводите на драйверното трафче . Стават едни пръстенчета около изводите му та ги припой хубаво а също така го огледай дали не са му се опекли намотките и от там честотата е вече друга консумацията се увеличава и гори предпазителчето.
Напоследък забелязвам че и другия електролит в топлата част на захранването 330мкф пада до десетина микрофарада . Провери го и него . Действай и ако видиш зор извади само шасито вземи го и заповядай при мен .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|