|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 17:05 Заглавие: Малко за енергийната система тия дни |
|
|
Дали можем да имаме претенции към енергото:
И не ми обвинявайте батерията, мултицета не е за 5 лв., мери точно и при светнал индикатор за батерията.
Преди две вечери:
(беше 205 V, ама докато се наканя да снимам и се повиши).
Изобщо от 4 дни насам напрежението е доста нестабилно, мени се постоянно (5-6 пъти в минута). Май електроенергийната система се задъхва. Имате ли подобни наблюдения? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 17:29 Заглавие: |
|
|
Саде бях виждал 230,235в ама 250 . |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 17:36 Заглавие: |
|
|
Лошо няма-лампите светят по-силно,а телевизионните майстори имат повече работа...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 17:39 Заглавие: |
|
|
| old4 написа: | | Саде бях виждал 230,235в ... |
Аз по-малко от 235 не съм го мерил дома (живея близо до трафопост), но до сега не съм имал проблеми с техниката по тая причина. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 17:43 Заглавие: |
|
|
Има проблеми, разбира се. УПС-ите ми вкъщи включват/изключват по 7-8 пъти на ден, чува се цъкането ясно. И то не от ниско напрежение (щото би се забелязало и по други уреди), а от високо.
Хем живея в уж заможен квартал, непосредствено на юг от центъра на София...
Що се отнася до претенциите... Ние не предявихме претенции към шефа на мафията, че съвместява длъжността със длъжност "министър на вътрешните работи", нито към дребното ченге от института по история на БСП Гоцката, че е станал президент... Нито че Дондуков 1 се е превърнал в генщаб на ДС... Че към енергото ще предявим... Представяте ли си  |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 17:47 Заглавие: |
|
|
Според мен възможно е да имате повреда в инсталациятана сградата, а именно - лоша връзка към нулата, получава се "плаваща нула" и напрежението в отделните фази силно се колебае в зависимост от съотношенията на натоварването им. При подобна повреда съм наблюдавал напрежението да се мени от 70 V до 310 V. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 17:58 Заглавие: |
|
|
>Хем живея в уж заможен квартал, непосредствено на юг от центъра на София...<<<<<<!!!
Бягай в някой сюрмашки да ти падне серце на место!.Та когато споменаваш (констатираш)проблема на Обществото,на край словото си да незабравяш -Със сабя да ги посрещаш и с куршум да ги изпращаш-,,
И една Майна техна да споменаваш!. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 18:01 Заглавие: |
|
|
| nia написа: | Със сабя да ги посрещаш и с куршум да ги изпращаш-,,
И една Майна техна да споменаваш!. |
1997, когато някои селяндури си седяха до кюмбетата вкъщи и хвърляха гюбеци с Лепа Брена, аз бях навън - там където е мястото на всеки с поне капчица гражданска съвест.
Така че не се чувствам по никакъв начин виновен, че живея сносно и печеля сносно. Напротив, жал ми е за тия с кюмбетата, та дори и когато ходят да пускат червени бюлетини, щото "от телевизоро" са ги дресирали, че "всички са маскари"
Или както казва един колега със западноевропейски произход - "е кой ви е виновен, че собственото ви правителство ви опъва?" (точните думи са your own government is screwing you) |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 18:16 Заглавие: |
|
|
Ама вие от тока че на политика го ударихте бре .Заможни ,незаможни ,това е късмет аз като живея на пъпа на Бургас що тока ми повече от 218в не се е качил А  |
|
|
 |
radotin Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 18:20 Заглавие: |
|
|
Скоро и аз се зблъсках с подобен проблем за справки
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=47861 След косултация във местното енергоразпределение ми отговориха почти същото като гн Филипов но с малко допълнение и то гласеше "Абе ти се радвай че е високо щото тия дет са по далече пък нямат и 220." |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|