| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 19, 2009 16:13 Заглавие: Накрайници за станция 850 |
|
|
| От къде мога да си намеря накрайници за станция за запояване за модел 850 на разумна цена. Гледам, че цените им са доста високи дори и в Китай, а в България дори не намирам да се продават, само в Пасата гледам, че има но нямат снимки. Главно ми трябват моделите A1135,A1136,A1137 и А1141. Някой пробвал ли е да си ги направи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 13:16 Заглавие: |
|
|
Това духалката за топъл въздух ли е? За нея в Конрад имаха някакви накрайници, но не и това, което на мен ми трябва. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 15:14 Заглавие: |
|
|
| Да духалка за топъл въздух е. Това са накрайници за корпуси PLCC52, PLCC68. В Ebay са по 33$ бройката това е най евтиното което намерих. Иначе видях и по 60евро бройката. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 15:18 Заглавие: |
|
|
Качи картинки на тези които те интересуват или дай линк към място където ги има.
Аз имам три или четири такива станции и те винаги са били окомплектовани с различен набор накрайници (к'вито имАло). |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 15:41 Заглавие: |
|
|
Въргаляха ми се някакви накрайници и ако случайно ми попаднат пред погледа ще ти ги подаря. Аз ползвам само този с тънката тръбичка. Разпоява всичко! Другите може и да са използваеми, ама ако има стенд който да държи духалката и нещо, което да застопорява платката. Имах някакви странни напъни в тази насока, ама добре, че замряха в зародиш. В противен случай, това щеше да е поредният безмислен паметник...
Пробвай и ще видиш, че е изключително лесно да се разпояват всякакви чипове без специални накрайници. Първата платка ще я опушиш, но на втората ще си цар. Флюсът му е майката, а не греенето!
Забравих... Ако чак толкова настояваш, може да помисля как да се направят, но ще се наложи все пак да се даде някоя кинта за рязането на ламарината. За проектирането ... даваш торба кикиритки, кило Джек Дениълс и едно парче еленско филе (смених тарифата, щото сме в криза) и ти ги чертая и давам разгъвките. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |

|
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 15:53 Заглавие: |
|
|
| Ваклин е прав - повечко флюс (от оня гъстия, дето ми свърши и сега търся да купя), и всичко излиза. Ако щете вярвайте, TQFP-144 съм свалял и слагал повторно - работеше без проблем... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 16:00 Заглавие: |
|
|
Като намериш флюс, дай интифа и ние да се сдобием. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 16:01 Заглавие: |
|
|
| И аз в момента така ги свалям, но съм гледал с такава приставка колко е по лесно по бързо и по малка вероятността да скапеш платката или да прегрееш чипа. За това ако са на сносна цена бих си ги купил. Не мога да разбера кое ги прави толкова скъпи. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 16:11 Заглавие: |
|
|
Това, че наистина са скъпи. Рязане на ламарина, малко абкантче за сгъването, точкови заварки. Просто за идеята ще ти проектирам един без тарифиране (за тарифата, по-горе) и ще те накарам да си го направиш. Ако не ти стъпи на 200 лева ще си на жив кяр.
Между другото, сега, като се замислих, има една далаверка, която може да се направи по отношение на тези накрайници. В центъра да има плочка с тръбичка към която да се подава вакуум. Натискаш към чипа. Вакуумът го дръпва. Грееш ХХ секунди при леко изтегляне на чипа с духалката. Той си остава на духалката като му дойде момета. Ама тогава вече цената ще е много над разумната... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|