Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с усивател Fisher

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nikolay_90
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:08    Заглавие: Проблем с усивател Fisher Отговорете с цитат

Привет на всички! Smile Имам усилвател за кола Fisher 2x25W RMS (2xSTK 0029) сравнително старо изпълнение. Искам да го сложа в колата си но СД-то ми дава само 20~30mV аудио сигнал на изходните чинчове. Импеданса е 30Кома. Незнам какви са входната чувствителност и импеданса на усилвателят, но като му подам вход от изхода за слушалки на уредбата свири доста силно, без да се получават изкривявания. Изходния сигнал на уредбата е около 200mV. Не съм сигурен колко и е импеданса защото мултицета ми мери някакви странни стоиности (около 600Кома). Може ли някои да ми даде схема на предусилвател, който да си направя, за да мога да ползвам усилвателят в колата. Благодаря Ви, предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблемът е е в усилвателя, а в свирката, която не дава достатъчно сигнал. Може би не е свързана правилно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Nikolay_90
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 22, 2009 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, прав си проблема е в СД-то защото ми дава слаб сигнал, които искам да усиля с предусилвател. Иначе всичко си е свързано правилно с екранирани кабели на входа.
Върнете се в началото
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2009 8:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Усилвателя по принцип има входен ОУ с обратна връзка. Коригирай по възможност обратната му връзка. Става с подмяната на 2 резистора.
Nikolay_90
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2009 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблемът е, че нямам схема на този усилвател и не съм чак до такава степен запознат с усилвателите за да определя кои са тези 2 резистора и с колко трябва да променя стойностите им. Sad Ако може някаква насока...?
Върнете се в началото
machinow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2009 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

не може CD-то ти да дава 20-30 mV - или е дефектно, или го мериш при слабо Volume, или пропускаш факта, че уредът показва средна стойност, а не пикова. Иначе ако разчиташ на 20-30 mV сигнал в кола ще чуваш двигателя /опс, динамото и запалването по-точно/ доста по-силно от музиката Laughing Laughing
Върнете се в началото
Nikolay_90
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2009 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно толкова дава на ИЗХОДНИТЕ ЧИНЧОВЕ, защото усилвателят едва мърда мембраната на един 8 инчов суб-бас.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети