| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:18 Заглавие: Усилвател за колонки |
|
|
Здравейте!Искам да ви попитам някой може ли да ми даде схема за усилвател...Положението е следното:имам 2 колонки по 20 W/4 Оhm (колонките са за кола);колоните имам намерение да ги сложа на бюрото си и да им вкарвам сигнал от компютъра.Доста усилватели гледах из нета но никой неми хвана окото та ако някой може да ми предложи не мн сложна схема за такова усилвателче като за мойто положение да пише.
P.S. Предполагам че във форума има такива схеми но понеже утре ще ходя на пазар за части и нямам мн време да ровя из нета за това ме извинете...
P.S.2 нещо друго което искам да отбележа е че искам на самия усилвател да има потенциометър за да усилвам и намалявам звука от него а не от компа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:29 Заглавие: Re: Усилвател за колонки |
|
|
Разгледай PDF-а на TA8221.Ако имаш въпроси питай! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 19:30 Заглавие: |
|
|
влез в alldatasheet.com и потърси
TDA 2005
но по начина по които пишеш съм убеден че не си подготвен за това
но ако имаш интерес пиши
пс
иначе и на совалката сложихме с потенциометри |
|
|
 |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
|
|
 |
radotin Активен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
| за совалката има време но ако си решен да скочиш във електрониката ще ти помогнем |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 21:54 Заглавие: |
|
|
DJ-я правилно те насочва.Освен ТА 8221 работа ще ти свършат и ТА 8205;ТА 8210;ТА 8215.Всички са по една схема,тръгват лесно и трудно се повреждат.Устойчиви са от към самовъзбуждане,въобще като за начало са идеални.За разлика от някои други схеми!Особено някои  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 23:58 Заглавие: |
|
|
съгласен но тда-то ми хрумна първо
ако всичко стане както трябва пиши |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2009 0:45 Заглавие: |
|
|
radotin според мен една от най-читавите интеграли на еднополярно захранване за тези пари.Това че онея от добрикит са я осъкатили от всякъде е една друга тема!Тоя чип съм го гърчил в нас като по-малък една година на 1,8 ома товар и 18В захранване Предложих 8221 заради подобрата и работа при ниски товари и пиянски изцепки...Иначе както каза колега може и 8205...
п.п. А ако ми кажеш че има усилвател който да свири добре без екранирани кабели,правилна разводка на масите и много филтрации няма да го приема на сериозно.И аз съм правил с по 1000 микро и свири ...... ама не е там истината  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
radotin Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2009 8:48 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN Аз не съм казал че интегралката е скапана а че китчето нее домислено.Както и да е поне при мен този кит свирна добре преди време с помоща на съфорумци.Ако мислиш че имаш по добро схемно решение със 8210 или нещо подобно защо не я обсъдите с момчето то маи има наистина голямо желание сам да зглоби нещо. |
|
|
 |
|