| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2009 13:56 Заглавие: |
|
|
момчета,аз реших да се пробвам да сглобя това нещо: http://www.dobrikit.dir.bg/page6b.htm#nch2x22 и си купих само частите(излезе доста по-евтино) сега обаче ми остава мисля най-сложната задача...да проектирам платката възможно най-рационално и да я ецна.Та ако някой има предложения и съвети към осъществяването на задачата да казва.Също така в платката която мисля да проектирам ще добавя възможност за индикационен диод(за да ми свети когато усилвателя работи),прекъсвач и потенциометър за нивото на звука...и така понеже несъ мн напред с електрониката и въображението ми не е мн голямо ако имате да ме посъветвате нещо-слушам ви!
А и също много важно нещо,което забравих да попитам е как е номерацията на крачетата на интегралата като я гледам към надписа? (не се смейте много ) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2009 17:28 Заглавие: |
|
|
| Да така се броят.И като опукаш тоя чип,върви и си купи някой без много външни елементи (да речем TDA1553Q или друг подобен).Разликата в цената и качеството не е голяма. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2009 23:01 Заглавие: |
|
|
По отношение на простота на схемата и по-лесно подкарване като цяло съм съгласен за TDA1553!Но по отношение на качеството на звука и дурако устойчивоста на крайния продукт съм много против TDA-то естествено си е мое мнение и не го налагам
p.s. Няколко съвета към автора на темата.Когато я правиш първо закрепи чипа към радиатора като му сложиш и слой термо паста и тогава го запоявай това ще те подсигори малко от малко да не го прегрееш.Кондензаторите който ползваш визирам не електролитните недей слага от синичките под форма на капчица!Кондензаторите в изхода който са последователно на резисторите към маса(някой му казват звено на бушеро).Гледай да са на поне 63В работно напрежение а резисторите 0,5W.Паралелно на всеки електролитен сложи по един не електролитен 100Nf 63V от долната страна на платка. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 10:33 Заглавие: |
|
|
а за платката си поръчаи маркер за платки (около 3 лв) и железен трихлорид за ецването във форума ще откриеш много инормация по въпроса
1 първо чертаеш на милиметрова хартия
2 залепяш със тиксо за платката
3 разпробиваш отворите
4 чертаеш пистите
5 ецваш
6 запояваш елемтите
пп
пускаш и гледаш зарята  |
|
|
 |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 14:11 Заглавие: |
|
|
момчета мерси на сички за съветите...доста ми помогнаха наистина в крайна сметка го направих и кутиика му направих и стана доста сполучливо.Добавих му и потенциометър и диод и прекъсвач на кутииката изветох и стана екстра мерси пак за помоща... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 15:01 Заглавие: |
|
|
Браво ,още един мераклия ,спечелен за каузата (може би ) !  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 15:54 Заглавие: |
|
|
Пусни една , две снимки да го видим  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Em1l Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 09, 2009 22:01 Заглавие: |
|
|
Моля кажете на ЛС ако може каде се слага потенциометърат на тази схема http://www.dobrikit.dir.bg/page6b.htm#nch2x22 имам потенциометър 22ком
Благодаря
Извинявам се за правописните грешки |
|
|
 |
|