|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 19:44 Заглавие: Телевизор Samsung CW-21Z413N - влизане в сервизен режим |
|
|
Телевизор Samsung CW-21Z413N, шаси S16D, съставът му е:
проц. TDA12025PQ/N1F80
памет 24C16A
звук TDA7297SA
захр. STRW6750F
верт. LA78045
тунер TECC0949PG35A
Като ми го докараха, на всички канали излизаше само една програма - все едно, че липсва 33V, макар че ги има. Не работеше и телетекста. Оказа се, че захранването на паметта е около 1,5 - 2 V, като причината бе в ликажен кондензатор. След подмяната му вече се приемат програми, но образът е изместен нагоре с около 4 см, и пак не работи телетекста. При включване светодиодът премигва 5 пъти на бавни интервали. Искам да добавя, че дефектът, с който ми го докараха, се е бил появил и докато телевизора е бил гаранционен, и след ремонта вече е бил без телетекст, не знам как е било с вертикалната центровка, но един месец след края на гаранцията - отново със същия дефект.
Моля да ми кажете как да вляза в сервизен режим, за да оправя центровката, и има ли там опция за активиране на телетекста, а може би и един бин би ми свършил работа? _________________ skype: radko56 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 19:54 Заглавие: |
|
|
Включить ТВ сетевой кнопкой. После включения ТВ переходит из дежурного в рабочий режим, при этом светодиод моргает 3раза.
После чего на ПДУ последовательно нажать клавиши POWER OFF (перевод в ДР) – INFO – MENU – MUTE – POWER ON (перевод в РР).
Время ввода комбинации ограничено примерно 5сек. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 20:20 Заглавие: |
|
|
old4, благодаря за бързата реакция, жив и здрав!
Успях да вляза в сервизен режим по указания начин и оправих геометрията. За съжаление, не открих начин за активиране на телетекста, може би го има, но да не съм го разбрал откъде.
Дали у някого ще се намери дъмп за този ТВ, да видим дали няма оттам да изскочи телетекст? _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 23, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
Проблема се разреши със дъмп за Samsung CW 21Z453N, и малко корекции на геометрия. Качвам тук това, което се получи след корекциите. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|