| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tger Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 24, 2009 7:35 Заглавие: |
|
|
| За мен е ALC-то. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 24, 2009 9:23 Заглавие: |
|
|
А сигурен ли си че качваш коректни рдайвери за чипсета сис е малко особен имал съм подобни проблеми единия път се оказа че последната версия на кодеците които бях качил прецакват звуковия драйвер другия път чак като инсталирах драйвер според ндписа на самия чипсет се порави. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 24, 2009 16:09 Заглавие: |
|
|
| На нов WINDOWS най напред си играх с драйверите, преди да качвам каквото и да е. Не знам да ли съм правилно разбран. Качвах и външна карта на PCI, за която операционната система си има драйвери и съответно колонките, които бяха към нея. Двете неща си вървяха и продължават да вървят на един DELL стотица, който е със същата версия на WIN ХР. Така, че остава някакъв проблем в дъното или евентуално някаква настройка в биоса. Другите неща си вървят добре. Сменях и паметта. Има по две банки за SDRAM и DDR памет. Остава само процесора, той е АМД 1700+. Едва ли да е от него. Май ще търся някакво друго дъно, но ще остане проблема не решен и тръпката след, като е победен проблема. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 24, 2009 20:20 Заглавие: |
|
|
Може и да греша но това към което исках да те насоча е че може би некоректно ти работи драйвера за чипсета а не звуковия често ми се е случвало да не тръгва гладко всичко от първия път когато става въпрос за SIS по някога оригиналните уж свалени от сайта на дъното не тръгват. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 24, 2009 21:34 Заглавие: |
|
|
| Тука вече ще искам пояснение. Драйверите от оригиналният сайт са: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/ProductsDetail_Download.aspx?detailid=74&DetailName=Driver&DetailDesc=&CategoryID=1&MenuID=6&LanID=0. Аз съм инсталирал само следните драйвери: "SiS 7012 PCI Audio Driver " и "SiS AGP VxD Driver" макар, че картата ми е на PCI слот. Другите драйвери не съм ги инсталирал, защото дъното няма вградена LAN, а другия драйвер за модем не е ми ясно за какво става въпрос. Да не би това да е драйвера за SIS чипсета. Аз нещо не съм много навътре с тези драйвери, досега всички дъна си имат оригинални дискове и те си инсталират сами каквото им трябва. Може би трябва още нещо да се доинсталира? |
|
|
 |
tger Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 8:54 Заглавие: |
|
|
След като слагаш външна карта, трябва да забраниш вградената от БИОСА. Деинсталираш всички драйвери за звук от Device manager-a, рестартираш и инсталираш драйверите на ВЪНШНАТА карта. Не може да не стане. Ще добавя само, че тази платка освен 4 основни има и подревизии, които се избират там където пише V.xx от падащото меню, така че е много възможно и вградения звук да си работи.
Последната промяна е направена от tger на Нед Яну 25, 2009 10:08; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 9:09 Заглавие: |
|
|
| taralion написа: | | картата ми е на PCI слот. |
А това защо не го каза още в началото, ами говориш за дъното??? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 10:30 Заглавие: |
|
|
добре виж при инсталирането на драйверите дали някой от тях не ти казва че ще инсталира чипсет, то казва в началото какво точно инсталира ако не си сложил драйвер за чипсет твърде е вероятно този от ХР да ти се дъни а цялото управление на периферията минава през чипсет. А както казват може да е от настройки има много дъна не мога да ги помня на изуст ако го видя ще ти кажа какъв е проблема, по някога има значение точната последователност на инсталиране на драйверите. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 11:41 Заглавие: |
|
|
| Пак не съм се доуточнил. На PCI ми е видеокаpтата. Звуковата карта ми е вградена. Отделно слагах и пробвах звукова карта на PCI слот. И двете звукови карти (вградената и външната) се държаха по един и съши начин, затова набедих дъното. Питах нужно ли е да инсталирам драйвери за AGP, след като видеокартата ми ползва PCI слот? Другите драйвери за модема за какво се използват, като дънната платка няма модем? Разгледах драйверите на различните версии на дъното и те са еднакви. |
|
|
 |
tger Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 12:31 Заглавие: |
|
|
| Спомних си, отначало тези платки ги правеха с CMedia после почнаха да слагат Realtek. Последно, какъв е малкия чип дето е до звуковите входове-изходи? |
|
|
 |
|