| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektron Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 0:30 Заглавие: BIN za TV samsung SP-42W5HF |
|
|
| Телевизора е от прожекционния тип.Сходимоста и геометрията му са в ужасно състояние,струва ми се че сервизните настройки са ресетнати.На ръка нищо не може да се настрои като хората,а автоматичния авто фокус ги размества съвсем.Мисля ако намеря бин поне с правилните основни настройки ,и после да продължа ръчно да го дооформя. шаси j52 мисля че |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 10:03 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че дъмп трудно ще се намери а и нямате нужда от него, защото ТВ. тръгва с чиста памет и ресетването в серв. режим не би трябвало да влоши значително сходимоста. Проверихте ли интегралните схеми STK392 в блока за сходимоста и тяхното захранване. |
|
|
 |
elektron Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 12:42 Заглавие: |
|
|
| Поне по схема мисля че при стк-тата всичко е наред.Всеки прожектор си свети на различна посока и си има собствени изкривявания различни от тези на другите два.Като се пуснат и трите се виждат 3 насложени картини виждащи се в основните цветове.Всеки от прожекторите проектира по отделно хубава контрастна и фокусирана картина ,но не мога да ги напасна един върху друг.Има ли начин да се правят геометрични корекции на всеки цвят поотделно и после като се пуснат едновременно и да се напаснат.При корекциите от сервизното се променят и трите едновременно и се разместват още повече помежду си |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 13:33 Заглавие: |
|
|
напишете с кой процесор е _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 14:12 Заглавие: |
|
|
elektron
Проблема няма да се реши изобщо с дъмп! Трябва си смена на STK392. А препоръчвам и доработка, ако не искаш да имаш в скоро време пак същия проблем. аз така ги правя. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
elektron Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 15:55 Заглавие: |
|
|
| mitachi,доработката ти вентилаторите ли са?При този модел който ми донесоха за ремонт няма радиатори.Какви пари вървят тия STK?Има ли начин с мерене със сигурност да установя че е от тях? |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 16:49 Заглавие: |
|
|
ЦЪК _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 25, 2009 17:06 Заглавие: |
|
|
| elektron написа: | | Има ли начин с мерене със сигурност да установя че е от тях | Най лесния начин е да измерите с осцилоскоп, дали има сигнали RH, BH,GH на изходите на STK. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|