| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stanyk Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 13:28 Заглавие: Проблем с аларма след махане акумулаторa - блокира |
|
|
| Проблема е банален, свалях акумулатора за да го дозаредя и като го закачих наново алармата отказа. Дистанционното ми работи, отключва и заключва, но със заключването алармата не се стартира. Диода за алармата на средната конзола на таблото си свети непрекъснато, дори и в движение диода си свети, не мигащ, а постоянно светещ. За справка алармата ми е Texalarm модел ATX22, поне това виждам да пише на сирената, от това което намирам в интернет разбирам,че това са аларми за оригинално вграждане от френските автомобилни производители. Някой има ли идея как мога да я ресетна. С повторно откачане на акумулатора опитах и не става. Явно нещо се е блокнала и трябва по някакъв начин да я отпуша, едва ли е голяма философия. Но аз поне не се сещам как мога да го направя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 14:04 Заглавие: |
|
|
Модела на алармата ти май е AVA51, ATX22 е само модула със сирената. Лошото е, че това което се среща като модел е на "някакъв странен език", но все пак май твоя случай е този:
Източника на последното е този.
(Поне е на френски и вероятно по ще е от полза). |
|
|
 |
stanyk Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 14:21 Заглавие: |
|
|
| Направих синхронизация на дистанционното, но това не промени по никакъв начин статуса на алрмата. Ако дистанционното е разсинхронизирано обаче, си мисля, че нямаше да сработва и централното, а то си си реагира адекватно, но със заключването алармата не тръгва. А и това постоянно светене на диода и означава, че нещо не е както трябва. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 17:40 Заглавие: |
|
|
По всяка вероятност е влязла в сервизен режим.Управлява си централното,работи си,но не обръща внимание на нищо.Попрочети тези неща,които си намерил с помощта на някой,знаещ френски и мисля,че ще откриеш ключа от бараката  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
gencho5 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2009 21:42 Заглавие: |
|
|
Каква е колата, модел? Може проблема да не е от допълнително поставената аларма особенно ако става дума за Рено А сервизен режим става въпрос за друго, колата работи колкото да я закараш до сервиз. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 0:22 Заглавие: |
|
|
| gencho5 написа: | | Каква е колата, модел? |
А двигателя работеше ли когато откачихте акумулатора?  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 16:42 Заглавие: |
|
|
И как светодиода за алармата ще светне постоянно,ако проблемът не е в нея?Особено ако колата е РЕНО????Щото аз карам две РЕНА и не ми светват тъй светодиодите
И втори въпрос-щом като в сервизен режим колата работи колкото да я закараш до сервиза,къде е датчика за сервиз Този,дето я гаси,като влезеш в сервиза
Несериозно звучи,нали?Даже смешно  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
stanyk Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 30, 2009 13:52 Заглавие: |
|
|
Колата е Пежо 406. Алармата просто сама за себе си се блокира, а диода свети постоянно през цялото време, независимо отключена, заключена или колата е със запален мотор. Просто диода свети като лампа. Не влиза в режим да мига. Преди това като е отключена колата диода не светеше, започваше да мига само когато я заключех и влезеше в режим охрана.
Под сервизен режим се има предвид само алармата, а не изобщо колата. Имало някакви карти с код, нещо което аз нямам за да се отблокирала алрмата в сервиз със съответната техника.
Акумулатора не съм го откачал на работещ двигател. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 30, 2009 20:50 Заглавие: |
|
|
Кода на картата го имаш и в дистанционното и се въвежда и ръчно. Най добре си изтегли сервизната документация за модела и виж какво пишат в нея. ако не се оправиш добре е да отидеш в сервиз тъй като цялата електроника на Френските автомобили е обвързана с код и не е безопасно да се ровичкаш без достатъчно знания. Този светодиод освен за индикиране на алармата - имобилайзера служи и като индикация за ръчно въжеждане на код и настройки. А какво се е случило и защо свети, никой така от далече не може да ти каже. Без диагностика.
Едно тестче което може до някъде да те ориентира е да седнеш в автомобила и да го заключиш след което да опиташ да стартираш двигателя. ако стартира означава че имобилайзера ти не сработва. |
|
|
 |
stanyk Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 9:08 Заглавие: |
|
|
За момента след обиколки по алармаджии стигнах до следните изводи:
- никой вече не се занимава да оправя в моя случай аларми, а иска да си продаде неговата;
- цените са около 200 лева, защото не искат / не могат да ползват инсталацията на съществуващата и трябва да се пуска нова инсталация за алармата, която ще ми монтират;
- самите аларми струват около 50 - 80 лв, другото се взима за монтаж;
- струва ми се малко множко 120 лв за има няма 2 часа работа в гаражни условия, не говориме за грамотен сервиз, където работят поне средно ниво специалисти и там да ги дам тези пари няма да ме е яд;
- бих предпочел да платя на някой да ми оправи наличната оригинална аларма и да не се занимавам с махане и теглена на нова инсталация, колата ми е още много нова за да играе български гаражен кътър по ел. инсталацията ми |
|
|
 |
|