| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 19:14 Заглавие: Максимума на DELL Optiplex GX 100 |
|
|
| На работата ми се води един DELL Optiplex GX 100, който се води за компютър и не може да се изхвърли. Използвам го предимно за интернет. В момента съм му инсталирал WIN XP, обаче много го изчаквам. Идеята е да го ъпдейтвам до колкото позволява. В момента се състои от: Дъно - DP/N MX-091XJP, Rev:A03 00; Процесор - Celeron 700/128/66/1,7V s.370, чипсет INTEL 810; HDD - 6.4 GB; RAM - 192 SDRAM (64+128); Има само две банки за РАМ и не знам две по 256 дали ще вършат повече работа. Или една 64 да заменя с 256. Стар е и не знам дали дъното ще ги разпознае. Процесора е на 66 шина и не знам PIII на 100 дали ще върви и какво ще каже биоса. Рових малко из Нета да видя това дъно какво поддържа, но още нищо конкретно не съм намерил. Понеже е марков или бил такъв и мисля, че съфорумците го познават добре, та реших мързеливата да попитам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2009 23:50 Заглавие: |
|
|
Ето ТУК са споделили опит. И по-конкретно:
| Код: | ..Oh well, I have learned that this is i810, not i810e, and apparently
goes up to only 66MHz FSB for CPU. Very lame. :-(..
|
Т.е. чипсета е INTEL 810 който поддържа само 66 MHz шина. Варианта на 810 който поддържа 100 MHz шина за PIII e INTEL 810Е. За съжаление явно този DELL не поддържа процесор PIII. Горе-долу това което е в момента му е максимума като процесор. Чипсета поддържа 512 MB памет, което означава, че варианта с увеличаване на оперативната памет е добър вариант за увеличаване на производителността. Също така един по-нов и голям твърд диск би направил компютъра доста "по-пъргав". _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
taralion Опитен потребител

|
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 29, 2009 0:48 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: |
Т.е. чипсета е INTEL 810 който поддържа само 66 MHz шина. |
Стига бе 810 го прати при TX !в intel.com има документация и е добре тя да се чете преди да се пише че FSB на 810 е по ниска от 440ZX.
Няма да усетиш нищо ако го подкараш на 100. проблема не е в честотата а в няколко хиляди допълнителни инструкции които могат да изпълняват новите процесори. |
|
|
 |
|