Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Максимума на DELL Optiplex GX 100

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 19:14    Заглавие: Максимума на DELL Optiplex GX 100 Отговорете с цитат

На работата ми се води един DELL Optiplex GX 100, който се води за компютър и не може да се изхвърли. Използвам го предимно за интернет. В момента съм му инсталирал WIN XP, обаче много го изчаквам. Идеята е да го ъпдейтвам до колкото позволява. В момента се състои от: Дъно - DP/N MX-091XJP, Rev:A03 00; Процесор - Celeron 700/128/66/1,7V s.370, чипсет INTEL 810; HDD - 6.4 GB; RAM - 192 SDRAM (64+128); Има само две банки за РАМ и не знам две по 256 дали ще вършат повече работа. Или една 64 да заменя с 256. Стар е и не знам дали дъното ще ги разпознае. Процесора е на 66 шина и не знам PIII на 100 дали ще върви и какво ще каже биоса. Рових малко из Нета да видя това дъно какво поддържа, но още нищо конкретно не съм намерил. Понеже е марков или бил такъв и мисля, че съфорумците го познават добре, та реших мързеливата да попитам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2009 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ТУК са споделили опит. И по-конкретно:

Код:
..Oh well, I have learned that this is i810, not i810e, and apparently
goes up to only 66MHz FSB for CPU.  Very lame. :-(..

Т.е. чипсета е INTEL 810 който поддържа само 66 MHz шина. Варианта на 810 който поддържа 100 MHz шина за PIII e INTEL 810Е. За съжаление явно този DELL не поддържа процесор PIII. Горе-долу това което е в момента му е максимума като процесор. Чипсета поддържа 512 MB памет, което означава, че варианта с увеличаване на оперативната памет е добър вариант за увеличаване на производителността. Също така един по-нов и голям твърд диск би направил компютъра доста "по-пъргав".
taralion
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2009 0:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Много мерси! Сега остава утре да потърся дали има буквичката "Е". Тука казват, че и на 100 трябва да върви: http://www.tnh.com.vn/tnh/data/news/2001/02/168/810_003_pb.pdf
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Яну 29, 2009 0:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Yassen написа:

Т.е. чипсета е INTEL 810 който поддържа само 66 MHz шина.

Стига бе 810 го прати при TX !в intel.com има документация и е добре тя да се чете преди да се пише че FSB на 810 е по ниска от 440ZX.

Няма да усетиш нищо ако го подкараш на 100. проблема не е в честотата а в няколко хиляди допълнителни инструкции които могат да изпълняват новите процесори.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети