Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

vestel 3771 шаси 11АК20SE-1 - РЕШЕН
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
veso_1970
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Shumen

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 15:00    Заглавие: vestel 3771 шаси 11АК20SE-1 - РЕШЕН Отговорете с цитат

Господа, първо искам да кажа, че не съм професионалист - хоби ми е. Купих си един 14" - не работещ, за да се занимавам с него. Захранването тръгва с лампа 60 Вт - напр.116В. Коато го вкл. червения дион светва зелено, веднага премигва 1 път и отново преминава в стен бай. Проверих BU808DFI във веригата на ТХО - не открих проблем. Направи ми впечатление, че между 5 кр. (маса) и 7 кр. (200 В) на ТХО (номер 11425086В / 30002051), когато + на мултицета е на 7 кр не ми дава никаква връзка, а когато + е на маса ми дава 650 Ом. Така е и когато 7 кр. е разпоено от платката. Кажете моля, това нормално ли е и дали ТХО не е сдало багажа? Ако е така, то ще остане за части. Smile Благодаря на всички предварително.

Последната промяна е направена от veso_1970 на Нед Фев 08, 2009 9:59; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 15:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Отпой хубаво и другите крака от съответните 2 намотки и ще видиш че това показание което мериш ще изчезне.цък
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 15:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Заблуждава те нещо пък и това мерене не е коректно.По добре го свали цялото и тогава мери.Аналога е HR7950 Картинка в атача. Very Happy
veso_1970
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Разпоих ТХО - между 5 и 7 кр няма никакво съпротивление - явно е прекъснала намотката. Crying or Very sad Иначе между 5 (маса) и 6 (отопленирто) си е ОК. Май ще остава за части, не знам дали си заслужава ново ТХО Rolling Eyes Аз го взех за 8 лв заради работещото дистанционно, което ми беше нужно... а и да си почовъркам Embarassed
Благодаря на всички за бързата помощ!
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 16:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ли нещо не вдявам, но гледайки HR-а, при разпоен такъв, между изводи 5 и 7 няма намотка, за да е прекъснала! Rolling Eyes
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 16:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай внимателно картинката която е дал Божилов.Между 5и 7 крак не трябва да има верига.Защо се хвана направо за тхо.Провери първо дали някъде във вторичните захранвания няма късо после вторичните напрежения на тхо и най вече тези които захранват вертикала и самия вертикал.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

И този BU808DFI е дарлингтон.Сигурен ли си, че е здрав?Смени и 10- микро в базата му. Wink
Върнете се в началото
veso_1970
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

ИЗВИНЯВАМ СЕ!!! Подведе ме схемата която намерих в нета. Там 5кр - маса, 6 кр - отопление и 7 кр - 200В, 3 и 4 са към същата намотка и не се използват. 1 и 2 съвпадат и на двете. Продължавам да се ровичкам....

И ето какво намерих Embarassed - 2 студени спойки едната на "-" на С822 (10м/50в) и една на напрежението на screen на платката на кинескопа. В момента се управлява без проблеми, но вертикалната развивка е на линия. Започвам да се боря с нея..... TDA 1771

До тук - прекъснал резистор R718 в захранващата верига на TDA 1771... но преди да го пробвам с нов резистор бих се радвал на съвет, какво друго да проверя, за всеки случай...
Rolling Eyes
и като го смених стана старата история.... TDA 1771 как да я проверя в нея ли е проблема ? R718 грее яко. Моля за съвети. При разкачено съпр. си има 30В захранващо.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако искаш, я пробвай чрез замяна. :wink:Особено, ако 9 и 2 крак са към маса./или един от двата/.Провери и диода към 2-ри крак. Wink
Върнете се в началото
veso_1970
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Диода е ОК, между 2 и 9 крак и маса няма късо(2 и маса 853 Ом; 9 и маса - 730 Ом ), но между 1 и маса дава 2 Ом при изключени бобини. Абе ще я сменя утре и ще докладвам Embarassed
Успешна седмица на всички
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети