| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 20:54 Заглавие: Трифон Зарезан |
|
|
Празникът е включен към цикъл от три последователни дни, наречени Трифунци — 1, 2, 3 февруари. Те се празнуват както следва: 1 февруари — Трифоновден; 2 февруари — Сретение господне и 3 февруари — Свети Симеон.
Чества се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите. Празникът се среща още като Зарезановден, Трифун Чипия, Трифун Зарезой, Трифун пияница.
Поправям един пропуск отбелязан в една друга тема.Това е празник ,който не бива да се подминава. Да се стягаме за утре също голям празник  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:05 Заглавие: |
|
|
Е па кво му е утре на празника?Утре се води Петльовден и е ден на мъжа.Нещо като 8ми март,само че в мъжки вариант.В която къща има мъжка челяд се коли петел,та да расте пишката (е по културному викат че колели петел "за здраве").Сега че разни хора със странни сексуални наклонности са ни узурпирали празника-отделен въпрос.
Тук в една местност на връх балкана под връх Добрила (тва е на 2000м надморска височина) всяка година се играе мъжко голо хоро по случая.
Ай наздраве по случай днешния празник! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:18 Заглавие: |
|
|
Аз Трифон, пък даже и Трифонов Снощи направо се унищожих от пиене в очакване на 1-ви февруари. Аз лично празнувам Трифон Зарезан на 1-ви и на 14-ти. Случвало и от 1-ви до 14-ти да празнувам , но сега работата не ми го позволява. Този празник за мене е нещо много голямо, повече от рожденния ми ден и Нова година взети заедно да кажем. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:24 Заглавие: |
|
|
Това име не е случайно, не 1, не 2 ами цели 3 пъти е "ФОН", еди кой си....., а германците да дадат пример де, те имат много "фоновци", но са само с 1 фон отпред...  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:35 Заглавие: |
|
|
Божилов, ами ние по блоковете- ряпа да ядем.От где ти петел, братче/та да го заколиш?!/ .Освен да хвана тоя на комшийте... ...Ама, дали е правилно?!?...  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:43 Заглавие: |
|
|
| Живи и здрави всички Трифоновци и Зарезановци ! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:06 Заглавие: |
|
|
Разбира се че е правилно.Важното е петел да има на софрата.Пълнен така с ориз и дреболийки и леко запечен.У дома го пълнят и с ориз със ситно нарязан салам (като за руска салата нарязан-от тоя простия салам-мекия "Камчия","Телешки")-ама не знам технологията.Аз участвам само в последната и най-важна технологична процедура-изяждането.Ух на дядаа,колко ракия може да изпие един такъв петел само...
Утре ша ходя да си търся и аз-те по суперите само пилета и кокошки.А кондиката е да е петель
Нали е символ на мъжката сила.
Хората еротично бельо правят със петли-
И много е важно да е голям петелят.По възможност ей такъв голям.
 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:26 Заглавие: |
|
|
Ясно!Ако пропищи някой от махалата/че му нема петела, де/...Да знае/те/, че съм аз!  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:30 Заглавие: Re: Трифон Зарезан |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Празникът е включен към цикъл от три последователни дни, наречени... | А така! Друго си е да се напием по научному, а не като всеки ден  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 23:00 Заглавие: |
|
|
Абе ,по нашия край от край време си е педерасов ден.Ден изпълнен с много трепети и вълнения.Организира се крос около банята в Горна баня, раздава се безплатно възелин и гевречета.Но това утре.....А днес наздраве на трифоновците и трифунките,да са им живи и здрави имената. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|