Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Трифон Зарезан
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 20:54    Заглавие: Трифон Зарезан Отговорете с цитат

Празникът е включен към цикъл от три последователни дни, наречени Трифунци — 1, 2, 3 февруари. Те се празнуват както следва: 1 февруари — Трифоновден; 2 февруари — Сретение господне и 3 февруари — Свети Симеон.

Чества се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите. Празникът се среща още като Зарезановден, Трифун Чипия, Трифун Зарезой, Трифун пияница.

Поправям един пропуск отбелязан в една друга тема.Това е празник ,който не бива да се подминава. Да се стягаме за утре също голям празник Very Happy
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Е па кво му е утре на празника?Утре се води Петльовден и е ден на мъжа.Нещо като 8ми март,само че в мъжки вариант.В която къща има мъжка челяд се коли петел,та да расте пишката (е по културному викат че колели петел "за здраве").Сега че разни хора със странни сексуални наклонности са ни узурпирали празника-отделен въпрос.
Тук в една местност на връх балкана под връх Добрила (тва е на 2000м надморска височина) всяка година се играе мъжко голо хоро по случая.
Ай наздраве по случай днешния празник!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София, Благоевград

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз Трифон, пък даже и Трифонов Smile Снощи направо се унищожих от пиене в очакване на 1-ви февруари. Аз лично празнувам Трифон Зарезан на 1-ви и на 14-ти. Случвало и от 1-ви до 14-ти да празнувам Very Happy , но сега работата не ми го позволява. Този празник за мене е нещо много голямо, повече от рожденния ми ден и Нова година взети заедно да кажем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Това име не е случайно, не 1, не 2 ами цели 3 пъти е "ФОН", еди кой си....., а германците да дадат пример де, те имат много "фоновци", но са само с 1 фон отпред... Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов, ами ние по блоковете- ряпа да ядем.От где ти петел, братче/та да го заколиш?!/ Rolling Eyes .Освен да хвана тоя на комшийте... Rolling Eyes Laughing...Ама, дали е правилно?!?... Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Живи и здрави всички Трифоновци и Зарезановци !
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се че е правилно.Важното е петел да има на софрата.Пълнен така с ориз и дреболийки и леко запечен.У дома го пълнят и с ориз със ситно нарязан салам (като за руска салата нарязан-от тоя простия салам-мекия "Камчия","Телешки")-ама не знам технологията.Аз участвам само в последната и най-важна технологична процедура-изяждането.Ух на дядаа,колко ракия може да изпие един такъв петел само...
Утре ша ходя да си търся и аз-те по суперите само пилета и кокошки.А кондиката е да е петель Idea
Нали е символ на мъжката сила.
Хората еротично бельо правят със петли-

И много е важно да е голям петелят.По възможност ей такъв голям.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно!Ако пропищи някой от махалата/че му нема петела, де/...Да знае/те/, че съм аз! Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:30    Заглавие: Re: Трифон Зарезан Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Празникът е включен към цикъл от три последователни дни, наречени...
А така! Друго си е да се напием по научному, а не като всеки ден Twisted Evil Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 01, 2009 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе ,по нашия край от край време си е педерасов ден.Ден изпълнен с много трепети и вълнения.Организира се крос около банята в Горна баня, раздава се безплатно възелин и гевречета.Но това утре.....А днес наздраве на трифоновците и трифунките,да са им живи и здрави имената.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети