| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 13:54 Заглавие: |
|
|
Е то има и други начини за регулиране освен честотно, което за твоя случай ми се струва неправдано. Доколкото си спомням единият е с понижено напрежение на статора, затова предложих варианта с лампата - пробва ли го? В този случай може да има проблем, ако тръгва под товар - може да не се развърти.
Помисли и варианта да се пренавие и да стане двускоростен - ако е за сериозно приложение си заслужава, а и ще е по-евтино от честотен регулатор. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:54 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | | Доколкото си спомням единият е с понижено напрежение на статора |
Доколкото си спомням напрежението не участва във формулата за определяне скоростта на асинхронен двигател _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 1:54 Заглавие: |
|
|
Според мен и симисторния ще му свърши работа но не в пълните граници както казах и аз и колегата няма да е до минимум... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 10:53 Заглавие: |
|
|
При асинхронния двигател ще се наложи да промениш честотата на подаваното напрежение,за да се получи това,което искаш.Само с промяна на напражението няма да стане  |
|
|
 |
nihilista Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 11:25 Заглавие: |
|
|
Аз си мислех нещо за периодично изправяне на единия полу-период.
Пускам го на 220 V да завърти, след пусковия момент. След това едно реле последователно на фазата да кажем което шунтира един диод. Релето, ще шунтира диода на импулси посредством обикновен мултивибратор. Предполагам, че така като отрежа единия полу-период вместо 1 цикъл на дефазиране в намотките ще имам 1/4.
Нещо подобно на схемите в атача.
Пробвах това с лампата но резултата е намалена мощност.  _________________ Всичко е ток и жици !!! Skype: daviddarian |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 23:31 Заглавие: |
|
|
Човек като не мисли като пише Номерът става, само че за двигатели с вит ротор и съпротивленията са в роторната верига.
По тези схеми, които си дал според мен нищо няма да стане. Долната схема е безмислена.
Ichko и geordgeo са прави. Демек решението е или честотен регулатор или пренавиване /ако конструкцията му позволява/ за две скорости.
| nihilista написа: | | Аз си мислех нещо за периодично изправяне на единия полу-период. | Интереснa формулировка  |
|
|
 |
|