|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cec Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 18:22 Заглавие: SHARP 37AM-12S не се настройва . |
|
|
Здравейте !
На SHARP 37AM-12S с IC1001-SDA 20561-B547;IC801-MC 44007P
подмених кондензатори C712-C714, C604 и C622, при което изчезна дефект- широка 5-6 см вертикална полоса с трептящи , може би вертикални контури и шум - шипене(като кипене).Влизайки в режим на авто търсене преминава през трите диапазона и накрая нищо избрано.Показва 1 или 2 канала с снежинки, като избирам каналите, но никакъв разтер или даже наченка на картина. Като го оставя се появява син екран или тъмен с снежинки.В сервизен режим настройх всичко, както ме съветваха колеги от форума.Смених с нов BC337 или BC338 един от двата Q704 или Q708, който не беше си променил коеф. на усилване, както пишеше някъде в форума. Другия не го смених защото както и този който смених бяха сменени от някой преди мен, а и предположих, че е добре.Мъчих се да диагностицирам кое не работи - тунера или IC 201- STV 8223 ? Последната бе сменена и монтирана на цокъл. Между 5 и 6 краче е отпоено L205 и някъде около SF231 е отпоено C240, което по схемата(а тя е за SHARP 37AM-12SC) не намирам. Първо правих замервания на крачетата на тунера. Какво измерих: 5-AGC-~9,7V;6-~12,45V;на 7-BL,8-BH или 10-BU измерих съответно по 1-2V, когато не бяха активни(измерването правех в режим на избиране), а когато бе включен съответния диапазон, напрежението през определена стъпка нарастваше,като понякога изведнъж се включваше ~12,6V;11-VT-нарастваше през 0,1V(не зная до колко, предполагам до 12.5V, защото разбрах че това е управляващото напрежение за превключване на каналите); и на 16-IF и 17-IF- по около 0,1-02V. Възможно е с ниските стойносто да не съм съвсем точен, тъй като възстановявам по памет! След това с осцилоскопа(до 10 MHz-работи) се опитвах да видя какви сигнали постъпват или излизат от тунера, но освен постоянни напрежения нищо друго не видях.Мисля за сега да спра, за да не ме обвините че съм прекалено изчерпателен.Вие какво бихте посъветвали, как да диагностицирам кое от двете не работи без да ги заменям? Мога ли да използвам тунер от друг телевизор. За сведение използвах за антена парче многожичен кабел, с каквото на друг телевизор ловя три ефирни програми, тъй като имаме ITV PARTNER ин е зная приемникът му дали има изход по висока. Междувпрочем телевизорчето работи по ниска на DVD -то.
Последната промяна е направена от cec на Нед Фев 08, 2009 11:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 21:19 Заглавие: |
|
|
А не е ли по-лесно на първо време да се ръгне телевизора на сигурна антена или кабелна?Да не излезе накрая че повредата не е във вашия телевизор.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 8:36 Заглавие: |
|
|
| cec написа: | | Между 5 и 6 краче е отпоено L205 | ето това е причината. _________________ Димитър |
|
|
 |
cec Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 12:38 Заглавие: RE |
|
|
Bojilov, Добре ще опитам, но с подобно кабелче ловя чудесно с друг телевизор. Та ако допуснем , че усилването на този е малко то поне нещо съвсем слабо трябваше да се вижда?
А сега към Дима:
Какво ще ме посъветвате?Аз не зная дали св продават такива индуктивности и то повърхностен монтаж. Мислех да направя някакво тънко мостче,но се притеснявам че ще шунтирам останалите елементи. Амежду другото в някакъв пост срещах някаква препоръка именно тази индуктивност да се отпои. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 13:13 Заглавие: |
|
|
Учудвам се,че някой е препоръчал да се махне тази индуктивност,почтарям Ви,без нея телевизора не може да приема.За съжаление не се продават по магазините,а с някакво тънко мостче няма да стане.Досега съм слагал два пъти ,първия пробвах с комбинация от различни индуктивности докато стане,а втория използвах бобинка от тунер,но за съжаление не съм си записъл модела.Без кабелна телевизия много трудно ще подберете индуктивността,между другото стойността и би трябвало е означена в схемата. _________________ Димитър |
|
|
 |
cec Активен потребител

|
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 11:59 Заглавие: |
|
|
От прочетеното не стигнах до извода,че го е оставил без бобинката.Сегаразгледах и описанието на STV8223A,100% не може да приема без нея. _________________ Димитър |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 12:35 Заглавие: |
|
|
cec, ако визираш този текст:
| Цитат: | | На выводах 5 и 6 миниатюрный контур, распаян со стороны дорожек. | то това не означава - "отпоена" |
|
|
 |
sushko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 14:40 Заглавие: |
|
|
"распаян" = запоен  _________________ Проблемът с това да не вършиш нищо е, че не знаеш кога си приключил |
|
|
 |
cec Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 16:45 Заглавие: RE |
|
|
RC и sushko,
Направихте ли си справка с речник преди да ми давате пояснения на превода ?!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|