|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 22:22 Заглавие: Nokia 7210 проблем ли е? |
|
|
| Купихме на сина играчка - Нокиа 7210. В режим на снимки и като се снима тъмен обект или като се закрие отвора на камерата се виждат около 10 цветни точки (зелени и червени). След като се направи снимка не се виждат. Гледах ги после и на компютъра, но не ги виждам. Проблем ли е това и на какво се дължат тези цветни точки? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 23:17 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | The LCD screen is manufactured using extremely high-precision technology so over 99.99% of the pixels are operational for effective use.However,some tiny black and/or bright dots(white,red,blue or green)may appear on the LCD screen.These dots are a normal result of the manufacturing process,and do not affect the recording. | Това пише в упътването на фотоапарата ми.Може би и твоя случай е такъв. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 9:21 Заглавие: |
|
|
| Надписът показва, че е възможно при самото производство да има дефектни пиксели. Обаче при възпроизвеждане на снимката ги няма, а също и при разглеждане на компютър. Това ме довежда на мисълта, че нещо софтуерно не е добре. |
|
|
 |
Skrew Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 16, 2009 23:36 Заглавие: |
|
|
Обикновенно връзката - камера, дисплей е само за визуализация на това което снимаш. Снимката не се запаметява от дисплея, а от матрицата на камерата. При визуализиране на камерата е възможно да се покажат на тъмно петна а на светло да ги няма, но твърдо съм убеден че това не е софтуерен проблем. Проблем би било ако имаш ивици или каквито и да било линии (тънки, дебели, хоризонтални или вертикални), но след като ти ги нямаш значи не е софтуерен проблем. Ползвайте си го така, стига тези точици да не са 1/4 от дисплея  _________________ Вярата е НЕЗНАНИЕ.
Знанието изключва вярата,защото който ЗНАЕ е наясно, че няма на кого да вярва.
Липсата на вяра при знаещият е напълно нормална. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|