| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
srtatus Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 18:29 Заглавие: Въпрос за волтажа на батерия за Acer Aspire 7720 |
|
|
| Имам лаптоп Acer Aspire 7720-6569, който си донесох от студентската бригада в САЩ. Обаче батерията се оказа дефектна. Поръчах оттук друга и ми донесоха една от Германия. Проблемът е, че оргигиналната батерия е с волтаж 11,1 V, докато новата батерия е 14,8 V. Моделът на първата е AS07B41, а на новата AS07B42. Дали двете батерии са съвместими, въпреки разликата с волтажа или ако сложа новата лаптопа ми ще изгори??? Притеснявам се да не би да има разлика в стандартите за САЩ и Европа, защото нали знаете че американските стоки често са с изчанчени параметри именно, за да не се продават извън Америка. Все пак надявам се да има съвместимост. Моля, ако имате сигурна информация, пишете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 8:40 Заглавие: |
|
|
Защо не погледнете тук _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 17:33 Заглавие: |
|
|
Acer и други говняни марки и продуктови линии, обикновено започващи с "А", продават лаптопите с по-малки батерии и така постигат по-ниска продажна цена. Също както фабричните тонери на евтините лазерни принтери. Потребителят да го духа.
С други думи - 8-клетъчната батерия няма да навреди на лаптопа ти, защото той е предвиден за такава, а не за 6-клетъчен сурогат.
И другия път като си купуваш лаптоп, си го избери не само по цена. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
srtatus Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 19:59 Заглавие: |
|
|
| Само че тук става дума за захранването, което батерията дава като волтове, а не за капацитет или като издържливост. Илияне, смяташ ли, че няма да ми изгори лаптопа, ако му сложа батерия с 3,7 волта повече от тази, с която съм го купил? |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 9:34 Заглавие: |
|
|
Според мен не е добра идея. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
|
|
 |
srtatus Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 22:56 Заглавие: |
|
|
| Илияне, благодаря много за отговорите. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 20:06 Заглавие: |
|
|
Илияне,кои са НЕГОВНЯНИТЕ марки според теб?Направи ли си труда да отвориш линка,който е посочил elmondo-ivan Ако беше надзърнал там,щеше да видиш,че двете посочени батерии са със сходни данни,да не казвам,че са еднакви. Как им преброи клетките не ми е ясно. Това,че всяка една стока може да даде дефект при милионните серии в днешно време е ясно на всички,които са навътре в нещата,но май не и на теб?!? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 20:49 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | AS07B42 Battery for Acer Aspire 5220 5520
Features
Direct replacement for Acer AS07B42 Battery
14.8v 4800mAh Li-ion battery
One year warranty
Quality ENERGY + Battery
Direct replacement for Battery
AS07B31
AS07B32
AS07B41
AS07B42
BT.00804.020
BT.00804.024
ICW50
|
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2009 16:58 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Как им преброи клетките не ми е ясно.  | На мен, когато нещо елементарно не ми е ясно, не се заяждам, а питам. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
|