|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 12:05 Заглавие: |
|
|
Чак за такива дребни неща нямам оборудване , но ще потърся при някой колега. Предполагам станция с обдухване е нужна. А как смяташ , другия телефон , дето не разпознава че има сим карта , няма ли никакви шансове ? Щото ако е нещо от софтуера не заслужава да го развалям.И още един въпрос: На чипчето крачетата са отдолу , не се виждат , как щего позиционирам , че да съвпаднат точките , с които се запоява за платката , има ли някаква методика по-специална ( да не откривам топлата вода ).
Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 15:33 Заглавие: |
|
|
И тоя дето не разпознава сим картата има едно чипче което е дало фира предполагам, а трябва ти станция за горещ въздух, паста, пинсети и опит в GSM ремонти най вече, най добре при колега който прави GSM апарати _________________ Skype-yosko_1 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 23:31 Заглавие: |
|
|
Проблема решен !!!
Както пише дин колега , винаги има техническо решение .
Дисплея се осветява със светодиоди . Светнах ги през транзистор от батерийката.
Успех на всички !
Последната промяна е направена от fortech на Чет Фев 05, 2009 18:17; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 2:18 Заглавие: |
|
|
И това е решение!Само, че ме замисли защо са го проектирали така...  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 10:33 Заглавие: |
|
|
Ами мислих и аз по въпроса . Последователното свързване гарантира един и същи ток през светодиодите , т.е. хомогенност на осветлението.
Освен това пести се един проводник по-малко в лентовия кабел , от там един пин по-малко на куплунга . Но пък едва ли конвертора консумира чак толкова малко ток , че да е оправдано присъствието му в схемата за сметка на горепосоченото. Така , че не знам защо това решение е реализирано . Сони Ериксон сигурно имат по-добро обяснение  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 18:21 Заглавие: |
|
|
| А от къде знаеш как е направено управлението на светодиодите? Може да е импулсно? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 18:31 Заглавие: |
|
|
Aммм не съм съгласен за последователно то вързване и гарантирания ток... по скоро ако са паралелно и всеки диод е със индивидуален резистор - Да!Щото диодите съм забелязал, че понякога имат доста големи толеранси и аз никога не ги пускам последователно..А какво пестене като то за да сложиш цял инвертор там си е разхищение...Важното е че си го побългарил, а от това за мен по-хубаво няма  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 20:23 Заглавие: |
|
|
Здравейте !
Колкото и да умуваме , едва ли ще разберем защо инженерите на Сони Ериксон са избрали точно този вариант . И импулсно да се захранват светодиодите , и аналогово , и ключово (ON - OFF) , както сами знаете , винаги има повече от едно схемно решение. Важното е че телефона вече е използваем (едно от възможните схемни решения ). Всъщност се захванах с него , щото все някога трябваше да се заровя по-надълбоко в тая техника . Както писах в първия пост на тази тема , до момента никога не бях отварял GSM . Ето , случи се , не било страшно . От друга страна , не е срамно да питаш , а аз не обичам да бърникам в каквато и да било техника , без да имам поне малко информация . Професионална деформация : първо четеш , разучаваш устройството и после пипаш .
Успех ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 22:41 Заглавие: |
|
|
Колеги , хайде сега и вие малко споделете.
Прерових официалния сайт на сони ериксон , но софтуер за преинстал не намерих. Или пък не съм търсил правилно.Ако някой знае откъде да се изтегли такъв, нека подскаже. Мисля , че е за преинсталация , защото е много бавен в обмена с компютъра. През USB кабел прехвърли 8 снимки за 12 минути. Или тоя модел си е такъв ? Споделете , ще съм благодарен.
Успех ! _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
|
 |
SCANIA Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 24, 2009 0:11 Заглавие: |
|
|
Виж в този форум,мисля че имаше и софтуер и доста теми с обяснения за преинсталиране на софтуер.Надявам се да съм бил полезен. http://mobile-mania.org/news.php |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|