| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 18:35 Заглавие: Въпрос за ел. двг според оборотите и въртящия момент. |
|
|
Ако темата не е за тук нека бъде изтрита.
Някой занимавал ли се е и може ли да ми каже как трябва да се изчисли каква мощност електродвигател ми е необходима за да имам максимален въртящ момент 130 нютонметра и обороти до 4-5 хиляди.
Колко киловата ще бъде това животно?
Какво напрежение и ток ще му трябват и как стои въпроса с плавно управление на оборотите на такъв двигател?
Засега темата е чисто теоретична. Един ден може и на практика да се заема да го реализирам, но зависи от цените, от някои разчети и от други хора, така че засега си оставаме в теорията и изчисленията. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2009 19:19 Заглавие: |
|
|
Нещо не се разбра- какъв двигател искаш да използваш/като начало/.
Променливотоков/евентуално синхронен/,постояннотоков... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 7:08 Заглавие: |
|
|
Тия 130 нютонметра са максималният въртящ момент на двигателя на автомобил и искам да изчисля какъв електродвигател би бил достатъчен за да замени автомобилния двигател.
Следобяд ще изчета това, което е в линка (брагодаря за него) а сега ще те попитам, и ме извини ако отговора е и там - електродвигателите в целия си диапазон ли имат максималния си въртящ момент или и те като бензиновите двигатели си имат характеристика на въртящия момент спрямо оборотите. Иначе максималните обороти преди червената зона са 6300-6500, което според мен означава, че максималният въртящ момент е около 3000-3200 оборота в минута. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 8:35 Заглавие: |
|
|
ДА СИ НАПРАВИМ ЕЛЕКТРОМОБИЛ _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|