Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за виртуалната памет ?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 9:49    Заглавие: Питане за виртуалната памет ? Отговорете с цитат

Не мога да разбера защо след като имам достатъчно RAM .Windows-а използва виртуална памет.Например обработвам видео ,едновременно слушам нет радио,тегля от торенти и ровя в интернет.Процесора ще се спука на 97-100% (2x2,8Ghz)а Рама на 36-50 % .За какъв чеп ползва виртуална памет (която е по бавна ) като имам достатъчно RAM – 1,5 G. Мислех да сложа още но има ли смисъл след като компа ползва най много към 1 G.Та има ли начин да настроя системата да използва поне 90% от рама пък ако не стигне тогава да се обърне към харда за виртуална памет ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Процесора ще се спука на 97-100%

Интересно ми е по какво позна че се използва виртуалната памет,
която по спомени е на заделена част от хард диска.
Без специален софтуер , единствения начин е към много честото обръщане към харда(лампичката на кутията), но и това не е сигурно.
Върнете се в началото
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

RM - пишеш глупости .Нищо не съм познал да не съм врачка.Не си ли чувал за програми които ти показват състоянието на паметта.Най просто -натисни на твоя комп -Ctrl+Alt+Del и ще видиш и процесора и рама и виртуалната памет.А виртуалната памет прекрасно знам какво е ,къде се намира и за какво се използва.Въпроса ми е друг.
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Не няма начин Smile А иначе 1.5GB RAM не е много. ( Сигурно става дума за XP).
1. Щом сваляш торенти (какъв софтуер ползваш за тази цел, защото ако ползваш bitcomet това явление е нормално. За да нямаш проблеми трябва да имаш поне 2.5GB RAM).
2. Сигурно имаш скайп той изяжда още 100MB
3. Зависи какви са ти HDD, ако не поддържат NCQ допълнително се натоварва процесора за обработка ( Все пак торент клиент основно работи с хард диска ).
4. Windows Update Service допълнително изяжда още в началото 100MB. ( + ако е току що стартиран допълнително яде 100% процесорно време в първите няколко минути, разбира се ако не му е казано да е с отложен старт)
5. Ако ти е фрагментиран диска допълнително натоварване..
6. Има разни софтуери, с които можеш да оптимизираш XP ( примерно TuneXP), но няма да можеш да накараш какъвто и да било Windows да използва само RAM.
Ако искаш да си ползваш 100% паметта си сложи Линукс Smile там можеш да кажеш изобщо даже да не използва SWAP или поне колко процента от него да използва Smile

Последната промяна е направена от mishomvp на Пет Фев 06, 2009 11:19; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
VancheS
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да има начин. Поне в Линукс има. Ползвам по различен начин виртуалната памет на десктоп машината спрямо лаптопа.

Търси в Гоогле по ключови думи боза, регистри и виртуал мемори Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 11:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите.Да с XP съм,ползвам и TuneUp за оптимизиране чистене и т.н.1,5Gb. не e много XP поддържа до 3 Gb. Ако съм с 3Gb и ползва пак около 50% от рама пак ще е по добре .Идеята ми беше да се ползва повече рам –щото е многократно по бърза от харда,но явно XP си ги разпределя по някакъв начин
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 12:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Всички 32битови OS поддърждат до 3ГБ и малко Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 12:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш да измениш размера на виртуалната памет, като и зададеш стойност по-малка от RAM-а.
От Моя Компютър - десен бутон - свойства - разширени намираш секцията Производителност, цъкаш на Настройки избираш разширени и гледаш къде пише "Виртуална памет" - цъкаш на "Замени"
Виждаш на кой диск ти е виртуалната памет и за него диск избираш радиобутона "Размер по избор", като и в двете полета пишеш една и съща стойност, примерно 700 МБ.
Рестарт и си готов - Джамлъка разбира че swap файла е със малък размер и започва предпочитателно да използва RAM Laughing
Има и още един трик да си ускориш малко системата.
От същите настройки укажи на нито един диск да няма файл за виртуална памет. Рестарт, дефрагментация на диска където ти е системата, и после наново му указваш какъв и къде да бъде swap-а.
По този начин се премахва дефрагментацията на самия swap, без да се използват странични програми ( които не се знае какво точно вършат) Evil or Very Mad
Върнете се в началото
mitcd
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Да не мислиш ,че не съм пробвал да намаля размера.Цялата система работи ЗЛЕ.
Върнете се в началото
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 13:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Премести ядрото на системата от харддиска направо в РАМ-паметта, за да забързаш работата като цяло.
HKEY_LOCAL_MACHINE >SYSTEM >CurrentControlSet >Control >Session Manager >Memory Management
Създаваме/ променяме dword "DisablePagingExecutive", и и задаваме стойност 1.
Може да опиташ и това
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети