|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2009 21:05 Заглавие: |
|
|
Айде пак компетентни философии!
Тоя път на тема "как да използваме IGBT транзистори, за да прекараме 9 ампера"
Що се отнася до пиковете във входното напрежение - има си варистори (стотинки), транзорбове (левче), LC дросели на входа (които като страничен ефект ограничават безобразните пренапрежения). Който е тръгнал да прави импулсно захранване, ще има достатъчно акъл да слага такива неща на входа. Ако няма - ми да гори тогава! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 20:36 Заглавие: |
|
|
Здравейте пак!Продължавам търсенията за импулсно което да ме удовлетвори като данни и като надеждност която досега публикуваните схеми мисля че нямат !Попадна ми още една схема със сравнително нова елементна база:
4. http://img10.imageshack.us/img10/3658/sg3525dc6.jpg
Освен стабилизация на изходното напрежение предпочитам да има и защита по ток,но да не е като в схема 3 при която при превишаване на зададения изх.ток захранването се изкючва ,което не е приемливо!
Предпочитам защита която прилага ограничение на тока на мосфетите,без да изкл.захранването.Дали е възможно да се приложи такава защита примерно която ползва пада на напрежение върху резистор във високоволтовата силовата верига,както при някои телевизионни захранвания? |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 2:04 Заглавие: |
|
|
| Утре ще ти кача схема и печатна платка на 600 вата захранване но при условие че направиш и за мен една платка. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|