| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ge6a_kj Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 19:51 Заглавие: Направа на платки |
|
|
Здравейте!Може ли някой да ми обясни малко по-подробно как точно се правят платки в домашни условия.Четох из нето, но все намирам теми, в които е даден начинът чрез принтер, а другите варианти са претупани.Само се споменава за тях и толкова.Благодаря предварително!
ПС:Предполагам че темата ми се повтаря многократно, но ползвах търсачката и нищо не намерих.Съжалявам,ако е в мен грешката!  _________________ Знаете ли, че светлината е по-бърза от звука. Доказано е, че изглеждаш интелигентен преди да си отвориш устата! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 20:13 Заглавие: |
|
|
| Аз си правя печатните платки с лак за нокти една спинцовка и една одрязана игла. Първо налагам схемата върху платката и си отбелязвам с едно малко центърче мястото на отворите за елементите. Пречартавам схемата на текстолита от страната на медното фолие и после пълня спинцовката с лака за нокти и почвам да минавам отгоре където ще бъдат пътеките, оставям да изсъхне лака и потапям платката в разтвор от ферихлорид. След като я ецна я измивам обилно с вода и после почиствам лака с лакочестител и намазжам пътеките с течен колофон и ги калайдисвам. Някой мойе по друг начин да ги прави но аз съм свикнал така и ми е удобно |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 20:30 Заглавие: |
|
|
| Има и по стар метод вместо с ферихлорид ,със смесване на син камък и сол във вода,като се нагряват.Имам мой по прост метод ,който използвах преди.Просто изрязвах медното фолио по платката с резец за линолеум и после правя отворите,но е за по елементарни схеми. |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 20:48 Заглавие: |
|
|
| Със солта и съния камък става доста бавно и това съм пробвал. И ферихлорита може да го нагряваш че да се ецне по бързо |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|