| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
LZVQ Опитен потребител

Регистриран на: 18 Юни 2004 Мнения: 174 Местожителство: Белоградчик
|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 22:31 Заглавие: Замяна на инт.схема |
|
|
Може ли инт.схемата тук http://sound.westhost.com/project97.htm да заменя с TL082 ,TL084 или наи-добре с NE5532
Ще се изменят ли някои от стойностите ако използвам NE5532 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 22:41 Заглавие: |
|
|
Виж това _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
LZVQ Опитен потребител

Регистриран на: 18 Юни 2004 Мнения: 174 Местожителство: Белоградчик
|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 23:01 Заглавие: |
|
|
| Имах предвид да го заменя с NE5532 която е по-добър вариянт за аудио предусилвател. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 07, 2009 23:13 Заглавие: |
|
|
| Да , можеш .5532 е най-добрия оп.усилвател за звук на цена под лев . Ако цената не е важна - има много по-добри . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 0:11 Заглавие: |
|
|
Съгласен съм за 5532!Иначе за малко повече пари където се иска много по-добро качество слагам OPA2604.Правил съм тестове в режим на предусилвател.. разликата в детайла е Огромна! Поздрави. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 0:41 Заглавие: |
|
|
Не мисля, че точно в тази схема различен ОУ ще промени драматично качествата. Род Елиът си знае работата (вкл. по отношение на точен подбор на ОУ-та - виж му и дискретните схеми!).
Ако ще ползваш 5534 (или друг 'добър' ОУ), задължително е да си оставиш възможност за подбор на компенсационния кондензатор. Стойностите по дейташийтовете са меко казано приблизителни
По-скоро може да имаш проблеми от неточности в активните филтри: аз на твое място бих се напънал да подбера добре резисторите и да изработя висококачествена платка и екраниране - ще има по-голям ефект.
П.С. Не се мятай на ОУ-та с много висока гранична честота. Ще звънят, няма да може да ги овладееш, краен резултат - по-зле отколкото с 'нормални' ОУ-та
П.С. TL072 от първите години на производство е бил по-ДОБЪР от TL082. Сега на теория уж пак е така (7-цата е 'малошумящ'), но по интернет хората говорят, че от години вече матрицата на фабриката е една и съща  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 0:49 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Note that although shown using TL072 opamps, OPA2134 or anything else that suits your purposes may be used instead. |
| Цитат: | | The suggested TL072 opamps will be quite satisfactory for most work, but if you prefer to use ultra low noise or wide bandwidth devices, that choice is yours. |
То си е написано в текста ,какво го мъдриме ! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 0:55 Заглавие: |
|
|
Мъдриме го, защото широколентовите ОУ-та не са лъжица за всяка уста. То има и ОУ-та с честотна лента, подходяща за видеосигнал, ама в нефабрични условия повечето непрофесионалисти ще изкарат от него само... къдрава салата
Пък и се почувствах длъжен да поясня, че между TL072 и TL082, първия е 'по-добрия' модел (уж). Аз съм ползвал TL081 и TL071 мнооого пъти, и разлика не съм видял. Ама някои хора имат по-чувствителни уши сигурно... |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 2:27 Заглавие: |
|
|
Без да съм изчел темата....
ТЛ072 е по-БРЪЗ.
А ТЛ082 работи на 5 волта - чиста далавера.  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2009 2:35 Заглавие: |
|
|
И накрая да кажа нещо.. което аз често практикувам тъй като може един Качествен ОУ да се държи лошо с дадена схема и обратното.. Сложи един сокъл на платката и подбери няколко различни ОУ та но с еднакви разположения на пиновете!!!И сменяш и слушаш.. има хора с различни уши и вкусове.Който на теб Ти допадне оставяш него и това  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|