| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 09, 2009 16:57 Заглавие: |
|
|
От компресор от стар хладилни ИЗОБЩО НЕ СТАВА вакуум помпа за климатик! _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 09, 2009 17:17 Заглавие: |
|
|
Ако можеш да си намериш вибратор,т.е. помпичка за рибки мисля,че ще ти свърши работа.Много лесно ще направиш да смучи вместо да духа.  _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 09, 2009 17:24 Заглавие: |
|
|
| nobodyshadow написа: | лесно ще направиш да смучи вместо да духа.  |
Я сподели, или дай някой линк Мисля че имам някъде една такава малка бутална помпичка, ама ми се иска да разбера устройството и, ПРЕДИ да реша да я разфасовам |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 09, 2009 17:51 Заглавие: |
|
|
| И според мен помпичка за аквариум може и да стане, стига да може да се обърне клапата на изхода. Тая дето я имах беше с един отворен траф с Ш-образни ламели и между отворените ламели имаше две магнитчета които вибрират с 50 херца, рамената на които бяха свързани с две гумени мембрани. Та на изхода на тези мембрани трябва да има клапа, която да пропуска въздуха само в едната посока, но не помня може ли да се разглоби и да се обърне или е цяла. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 09, 2009 17:55 Заглавие: |
|
|
Тези които съм имал като малък бяха много елементарни.Имаш парче пластмаса или бакелит с две дупки на които има сложени по едно платно,на едната дупка от външна страна на другата от вътрешната страна.Една вдлъбната гума в която влиза пластмасата.Тази гума е закачена на една планка която се допира до соленоид.Като включиш вибратора гумата започва да вибрира напред-назад,като през едната дупка засмуква,а през другата дупка изтласква въздуха.
Дано да си разбрал нещо,че рисувам по грозно отколкото обяснявам.  _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 12:34 Заглавие: |
|
|
| От изхвърлен мастилено-струен принтер - помпата за почистване на печатащата глава. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 12:56 Заглавие: |
|
|
| Starija написа: | | ... помпата за почистване на печатащата глава. |
Стана ми интересно.
Би ли дал конкретен модел с подобно нещо? |
|
|
 |
Starija Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 13:54 Заглавие: |
|
|
| Почти всички модели струйни принтери имат такава помпа. Служи за принудително засмукване на мастило от главата с цел отпушване на запушени дюзи. Когато даваш почистване от драйвера на принтера, точно това става. Най-разпространената конструкция е витка силиконово маркуче по което се търкалят няколко ролки и по този начин се създава налягане или вакуум (зависи на къде се въртят ролките). Помпа с подобна конструкция беше за водата за чистачките на Полските Фиати. |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 17:37 Заглавие: |
|
|
| Само като идея, помпичка от електрически апарат за кръвно. Щом от едната страна духа значи че от другата смуче. Имам тук нещо такова но ще е по лесно да потърсиш в София къде ги ремонтират "разглобяват" че да ти дадат една. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 18:50 Заглавие: |
|
|
Такива помпи за изчистване на мастилото май имат само мастилките на Canon... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|