| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 18:31 Заглавие: Beko 51см,включва се сам |
|
|
Колеги,предварително се извинявам,че не мога да дам по-подробна информация за модела.От най-разпространените 20" Веко е,с плосък кинескоп.Веднъж угасен от дистанционното,телевизора се включва сам понякога след няколко мин,понякога след час,два,три....на канала,на който е изгасен.
Отворих телевизора у клиента,и смених двата бутона за СН + и -.
Бях сигурен,че съм го оправил,защото съм имал подобен дефект с НЕО,затова и не погледнах състава.Извадих и батериите на пулта,но проблема остана.
Телевизора е извън гаранция,и си е така от нов.Гасят го от централния ключ.
Разчитам на помощ по памет,ако някой е правил такъв дефект. _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 21:10 Заглавие: |
|
|
Аз винаги давам такъв съвет-телевизорът да се гаси от мрежовия ключ, а не с ДУ. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 22:23 Заглавие: |
|
|
vladi46, и тогава защо са го турили това дистанционно _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 23:53 Заглавие: |
|
|
Заради останалите неща-програми, звук, яркост, контраст, наситеност и т.н.
Е, който предпочита може да го изключва и от ДУ, но не са малко случаите, в които мрежовите смущения го включват. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 0:21 Заглавие: |
|
|
А защо не опиташ да смениш кварца??? _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 13:50 Заглавие: |
|
|
Да,добра идея е за кварца,благодаря.
Забелязах също,че докато телевизора си работи нормално,светодиода отпред съвсем лекичко пулсира без точно определена закономерност.
Няма друго дистанционно в стаята,не вярвам някакъв външен източник да го кара да мига.  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 14:01 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | | ....Забелязах също,че докато телевизора си работи нормално,светодиода отпред съвсем лекичко пулсира без точно определена закономерност... |
Я му поогледай 5-те волта какво правят (пък и не само те). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 14:11 Заглавие: |
|
|
И аз съм на същото мнение-захранване. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 20:08 Заглавие: |
|
|
| Имах подобен проблем със SOGO.Беше с изгорял CQ0765- в захранването .Сложих 5Q0765 и проблема се появи-включваше когато си искаше.Смених го с оригинала CQ0765 и повече не се е връщал. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 20:38 Заглавие: |
|
|
Марине,5Q0765RT и FSCQ0765RT са различни чипове и е нормално да стават подобни проблеми.Като се сложи 5Q0765RT изходните напрежения на стед-бай не падат достатъчно-изпробвано е многократно напрактика .Неслучайно ги продавам и двата,въпреки че на много места ги водят за аналози.В даташийтите не съм се ровил да гледам,каква е конкретната разлика.
Вече дали е до това проблема,при наличната оскъдна информация-можем само да гадаем. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|