|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 9:06 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN, поне се съгласявай с горното мнение, защото от тази примиреност и непукизъм сме стигнали до тук! С твоите думи няма да помогнеш да излезем от дупката в която сме се навряли доброволно. Ама айде че пак го обърнахме на приказки...щото сме силни на думи ( признавам си и за мен). Ама като дойде момента да се действа си намираме 100000000000000000000000 причини да не сме на предната линия, да не би да си изгубим топличкото положенийце , както стана и с поредния протест на младежите срещу властта. Всеки казваше че не бил този начина, ама никой не каза как трябва да е, а още по малко да го покаже... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 17:54 Заглавие: |
|
|
pamporov аз съм съгласен!Трябва да се направи нещо и не само по-този въпрос.. но в конкретния случай е почти невъзможно да стане кой знаи какво освен да му сменят електромера с друг и той пак да се обади на другия ден и пак да го "барнат"Аз не толерирам подобни действия просто съм дигнал ръце да се занимавам с подобни неща поради фактите, че нямам никакво свободно време и нерви.Да не говорим, че тръгнаха преди време мен да ме съдят защото съм съобщил където трябва за подобен случай..изкараха ме, че са ми платили да го направя и после съм го накиснал Щото законите и държава та ни са пълен АБСУРД!
п.п. Само че той като се обади където трябва и да кажем, че е останал някой незамесен...идват констатират съответно го подменят с друг,а собственика се обажда и го му го правят какво следва?-Този който го е "издал" да му е здрав за*ника!Там е невероятна мафия,снощи по новините ги гледах там колко хванали и т.н. и какво?-Нищо на другия ден пак ще почнат щото няма един дето да почне да раздава малко правосъдие ама както си му е реда.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 19:08 Заглавие: |
|
|
В Енергото корупцията е зашеметяваща. Знам го от служител на ръководна длъжност там, мой близък. По принцип има смисъл да се съобщава за нередност, само ако институцията в която се прави е на съответното ниво. В МВР например е абсолютно същата картинка. А и при проблеми < от убийство полицаите обикновено те изглеждат като поредния натрапник и се правят на разсеяни, следователите ти обясняват веднага, че хората много неща правели в яда си и въобще не им се занимава. Та ако господина се обади където трябва и съобщи за нередността както си трябва, вероятността да му се наложи саморазправа е значителна. Може да го смачкат от бой и след това евентуално ще осъди някого за няколко стотин лева които никога няма да види, а тарикатите ще продължат да си правят каквото си правят. За съжаление така седят нещата в България. Нека не се самозалъгваме. Не съм убеден че саморазправата е начина. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 19:19 Заглавие: |
|
|
Много празни приказки, а не погледнахте на сайта http://www.evn-ec.bg/bg/faq/index.asp#Q12
| Цитат: | 12.Ако се съмнявам че съседа ми краде ток, какво трябва да направя?
Ние вярваме, че отношенията между нас ще са градивни само ако се основават на взаимно доверие. Кражбите на електроенергия или съоръжения се отразяват пряко върху качеството на доставките и могат да засегнат всеки от Вас. Това е причината „ЕВН България Електроразпределение” АД да предприеме всеобхватни мерки. Ние проверяваме активно и без предварително известяване електромерите постоянно. Телефоните на нашия Call center са на разположение на всеки от Вас, за да имате възможност да ни уведомявате за случаи на незаконни действия, засягащи съоръженията на компанията. Вашето обаждане ще е неоценима помощ за нас. Не е задължително да предоставяте личните си данни при обаждане.Телефонният номер, на който можете да позвъните е: 0700 1 7777 и 0700 1 0007.
EVN Bulgaria разчита на Вашето съдействие, за да защитим по-добре общите ни интереси! |
Хайде не си мислете че всичко е загубено и т.н. Идиотите, колкото и да са такива си пазят хляба. Нещо документирано на много места трудно се прикрива. На база на обаждането има обработващи служители, началник над тях, който разпорежда проверка на други, те пък пишат доклад. Пусни си оплакването, още повече че има следи от взлом, което показва че ония не са от ЕРП. Таблата са тяхна собственост. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Чет Фев 12, 2009 19:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 19:24 Заглавие: |
|
|
Да но той и дори да не си даде данните... като се обади,нали са го видяли онези Много бързо се прави връзката  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 19:47 Заглавие: |
|
|
Мнение на бивш служител от нашето ЕРП, лично говорихме сега:
Ако има интервенция по твоето табло, особено ако не е заключено/повредени ключалки се обади. Ако не е твоето, не ти влиза в работа, може и действително да е имало нещо и си навличаш излишно врагове. Човекът е работил в системата над 30 години. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
bakalin Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 12:10 Заглавие: |
|
|
Е, нека дам и своя принос.
За Протокола. Работа в ЕРП - 9 год. Заемана позиция -шеф отдел пласмент. Последните 2 год - в шапката.
Та сега и мнението: Въобще не се занимавай!!!!
Наказателния Кодекс на РБ дефинира: Който увреди знак, пломба или друго ...... се наказва ... до 3 год.
Кражбата на ток е криминално деяние. Ключовата дума е "който". Ако комшията е подкован от извършителите -просто забрави. А и реда по закона е следния.
1. Ти уведомяваш ЕРП.
2. Те уведомяват МВР.
3. Съставя се протокол и се започва дознание
4. При установяване на доказателства, се уведомява Прокуратурата.
5. Завежда се дело
6. Викат те като свидетел.
7. Комшията ПЕЧЕЛИ делото.
В реалността досега % спечелени дела срещу крадци на ток е под 10. А и самите ЕРП в тази схема не печелят нищо. Затова НЕЗАКОННО прескачат точки 2-7 и начисляват някаква сума за доплащане от комшията.
Ако комшията е фен, той плаща глобата / а размера и е изчислен за не повече от 180 дни, смях/, наема адвокат и осъжда ЕРП. При този вариант, освен че е платил 1000 лв на ЕРП, той осъжда ЕРП да му възстанови тези НЕЗАКОННО взети 1000 лв + минимум още 1000 лв за нанесени щети.
Повярвай ми това е реалноста. Познавам адвокати спечелили над 100 дела срещу ЕРП по тази схема.
И малко светлина в тунела. Обади се на ЕРП. Анонимно. Комшията може и да е балък и да плати глобата.
Успех |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|