| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Silversound Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 21:16 Заглавие: |
|
|
| Ами да, трябва да е осъществен разговор за управление с DTMF, ама нали само веднъж вечер ще се заключва и веднъж сутрин ще се отключва. Разходите няма да са кой знае колко. Пък и ако приемащия номер се включи в групата за безплатни минути на предаващия... А и нали връзката е двупосочна, може да се помисли за обратна информация за състоянието на вратата. |
|
|
 |
Slavko58 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 21:17 Заглавие: |
|
|
| Твърде скъпо вложение е за да отваря и затваря една врата. Благодаря ти все пак за линка! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 21:53 Заглавие: |
|
|
Локитокитата както каза искат натискане на бутон при предаване така наречения от някой HALF DUPLEX.Но това не е никакър проблем когато искаш да изпратиш дадена команда за реле 1 например натискаш съответния бутон и той задейства бутона на токито PTT(push to talk) Както и изпраща съответния код.Ако с кодера и декодара си свършиш както трябва работата може след няколко секунди другото токи да изпрати друг код по който Ти да разбереш, че командата е изпълнена т.е. да имаш обратна връзка!Още повече ако има място за още една,две команди може и да се свърже към охранителната система ако има такава така, че да Ти сигнализира при наличие на взлом. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 22:02 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | В метро ги има!... |
1) Тези, за които пишеш в Метро, от този тип ли са (обмяната на информация между 2-те устройства става с натискане/отпускане на бутон)?
2) Тъй като нямам карта за пазаруване в Метро (а доколкото знам само с такава може да се пазарува там), могат ли да се намерят на друго място (поръчка чрез Интернет евентуално)? |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 22:31 Заглавие: |
|
|
oт технополис бях купил радиостанции униден.
покриваха около 4 км без особен проблем.към 70лв бяха. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 22:50 Заглавие: |
|
|
Ако приемете мога да дам една идея, която съм реализирвал успешно. Какво ще кажете за един по стар модел кордлес телефон с пач, евтините телефони сработват на принципа на тонално разпознаване с фазов детектор при съвпадение на приеманата честота за разпознаване бебето се задейства нямаш никакъв проблем при приемника да сложиш няколко фазови детектора настроени на различна честота може да е звукова може и ултразвукова и така по един радиоканал ще управляваш няколко вериги ето ти евтино и просто. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 23:13 Заглавие: |
|
|
Хех нали затова е форум ... защо трябва да "приемаме" всеки си казва мнението... Твоята идея съм я правил с panasonic като на примника имаше вързани няколко чипа от рода на LM567(честотни детектори) настроени на тоналното набиране... работи спор няма идеята е да се направи кодер и декодер за неговата цел(на автора имам предвит) за да не се "използва" от всички т.е. да е индивидуална все пак гоним сигорност!Целта е дори и да е прави на free честоти да е с такава кодировка която да не е стандартна затова му предложих да помисли за PIC процесори
п.п. аз предложих AEG то защото с него имам опит а не че е най-доброто има на подобна цена COBRA което според мен е поне 1 идея по-напред въпроса е да покрива терена без проблеми а каква марка е въпрос на вкус! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 17:20 Заглавие: |
|
|
| Би ли показал (упътил) към тези AEG-та, да ги видя какво представляват. Имама сравнително богат опит с програмиране на PIC-микроконтролери и мисля, че с такъв във ролята на кодер/декодер свързани съответно към микрофона/говорителя на устройствата ще се получи желаната комбинация. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 18:11 Заглавие: |
|
|
AEG Funky 50 e модела ама нещо в момента немога да им изнамеря мануала на анлгииски  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|