Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какъв е този елемент,заменим ли е?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

На снимката не виждам да е потрошен ,освен това ферита се лепи с каноконлит без проблем и почти без нарушаване на параметрите. Ако намотката е здрава може и да се премери с уред измерващ индуктивност . Иначе -за колкото по-голям ток вземеш -толкова по-добре ,няма да минава сърцевината в насищане.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 11, 2009 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Много е вероятно и обикновено мостче да му свърши работа.Зависи все пак къде е свързан.
Иначе принципно си мисля че е най-добре всичко това да го свърши някой който това му е работата.Дефекта е прекалено малък за да се рискува заради него да се ебе мамата на устройството при една невнимателна манипулация...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tmaker
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 1:11    Заглавие: Отговорете с цитат

О нее, аз изобщо няма да рискувам да го запоявам. Треперят ми ръцете като е напечено и смятам да го дам на професионалист. Въпроса е да намеря правилния дросел.

Така... звънях къде ли не, и стигнах до следния интернет магазин, от който мога да си поръчам онлайн всякакви такива неща, та ще съм наистина искрено благодарен ако някой стесни избора ми:

http://bg.farnell.com/inductors-chokes-coils_inductors-chokes-coils

Благодаря предварително, дано на някой му се занимава с моя проблем.

Със здраве!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 2:53    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.farnell.com/datasheets/103422.pdf
или
http://www.farnell.com/datasheets/89299.pdf като това второто е малко по "едро".Но е за по-голям ток.Виж дали ще се събере.
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

От Фарнел ще дадеш 25 лева за доставката, и крайната цена ще излезе по-висока, ако просто го дадеш на сервиз!

Не си струва Фарнел за компоненти, които ги има навсякъде на дребно. Тая фирма е супер за по-екзотични неща да си поръчваш, или пък ако поръчваш 20 работи накуп.
Върнете се в началото
tmaker
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 13:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Първото вече не се внася, а второто е "отворено"... според горните постове и информацията до сега, трябва да е затворен тип - феритно, SMD също така. Не ме разбирай погрешно, оценявам помощта ти, но се опитвам да стигна до оптималния избор. Сега ще измеря колко е голямо точно счупеното. Сканирах го на 1200dpi и го измерих - 4мм., би трябвало основата да е квадратна, такаче приемаме 4мм. х 4мм. Реално е 3.9хх но не знам това да е от чак такова значение. Гледам, че намотката не е прекъсната, ама със сигурност обвивката е потрошена, като даже няколко от частичките са по платката още, а други май дори ги няма.

Колега, като ги има навсякъде, къде да ги намеря? Наистина, звънях по фирмите тук в София и ми казаха, че няма. А като звъннах на Comel, те казаха, че нямат и да си намеря в каталога на farnell... Rolling Eyes

Сега като гледам... човека си ми е дал много хубави линкове и явно цифрите след десетичната запетая имат значение... сложна работа Rolling Eyes

И така... РЕШИХ... nobodyshadow БЛАГОДАРЯ МНОГО, той даде най-точен и правилен според мен отговор, защото:

1. Компонента е 6.8UH
2. Размерите са му абсолютно идентични, с този, който е счупен.
3. На вид изглежда изключително сходно

Сега ще видим как ще се справим с поръчката и т.н.... ще пиша за да ви кажа как са протекли нещата. Ама като гледам ще давам 10 евро за доставка ако трябва Wink

Следва продължение...

Последната промяна е направена от tmaker на Пет Фев 13, 2009 14:04; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 13:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Имал-дал.Във повечето сервизи из боклуците и по по разните платки-баберек ще има някаква що-годе същата като параметри и размери бобинка.
А за 10те евро можете да се почерпите после с техника,вместо да храните куриери.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да ти вметна.
Официален дистрибутор на Farnell е КОМЕТ и когато съм поръчал нещо през тях нямам спомени да е имало допълнителни разходи освен обявената цена. Друг е въпроса дали си заслужава за подобно нещо да се процедира по толкова сложен начин който си избрал, но избора (и парите) си е твой.
Върнете се в началото
tmaker
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 14:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Звъннах на Comet, и ми казаха, че могат да ми доставят дроселчето, и то без излишното оскъпяване, тоест на цената, която се вижда в сайта. Сега отивам до магазина им в центъра, и до един-два дни компонента ще бъде на лице. Отново, ще пиша като нещата се финализиарат.

Тоест, за 3.5лв. ще имам въпросния елемент! Smile

До скоро...
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 14:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно съм съгласен с колегата Божилов ,очевидно обаче човека иска за 5 лева да си оправи апаратчето ,негова работа ! Дано само да няма и още нещо счупено по механиката ,тогава сметката му ще излезе без кръчмар ! Wink

Последната промяна е направена от ELP на Пет Фев 13, 2009 14:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети