Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какъв е този елемент,заменим ли е?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 14:09    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
Официален дистрибутор на Farnell е КОМЕТ и когато съм поръчал нещо през тях нямам спомени да е имало допълнителни разходи освен обявената цена.

Абе и аз имам такива наблюдения,ама като каза човека 10 евро...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tmaker
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 14:24    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Напълно съм съгласен с колегата Божилов ,очевидно обаче човека иска за 5 лева да си оправи апаратчето ,негова работа ! Дано само да няма и още нещо счупено по механиката ,тогава сметката му ще излезе без кръчмар ! Wink

Апарата не е мой.. на баща ми е. Искаше да го изхвърля! Wink Затова гледам да го оправя за максимално евтино, вместо затова, че струва скъпо да го хвърля. Съдете ме, какво да се прави.

В сайта на фарнел пише, че искат 10 евро за поръчката, но като звъннах лично в Комет и ме опровергаха.

По механиката няма нищо счупено, в режим на прехвърляне на снимки, апарата отваря обектива до край без никакви проблеми, освен така, прегледах механиката лично.

Сега се надявам само да няма черногледи хора и да има нещо друго счупено, не по механиката. Радвайте се бе хора, недейте да злобеете, има шанс да оправя техниката... странна българска работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 16:33    Заглавие: Отговорете с цитат

tmaker написа:
Сега се надявам само да няма черногледи хора и да има нещо друго счупено, не по механиката. Радвайте се бе хора, недейте да злобеете, има шанс да оправя техниката... странна българска работа.

Не е до черногледи хора,а до това че по сервизите сме се нагледали на тленните останки които идват от разни уреди и апарати след намеса от хора на които не им е това работата.
А и не мисля че човека с нещо злобее.
Желанието да сме "шпециалисти по всичко",сакън да не дадем някой лев на някой на който това му е работата е баш "българската работа".Да не кажа и че си ни е национална черта.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tmaker
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Прави сте, такива сме си. Тук обаче не става дума за специализиране. Интересно ми е от тази материя, и реших да се опитам да разнищя въпроса сам. Еми успях, с ваша помощ. Сега ще дам вече спойката да я направи на професионалист, защото мога да се опитам, но ще осера нещата. Smile За сега успешно съм споявал само кабели, диоди, съпротивления и др...

Но истината е и такава, че имам щастието да знам английски език и да членувам в чуждестранни форуми /не за електроника/ а за автомобилизъм. Там всеки си прави сам колата, но никой не го хули като не си я дава на сервиз - просто или дават или не дават съвет. А и после като накой си осере колата тотално, сервизите печелят от това. Smile Замислете се и над това - и другите са специалисти, но ние гледаме да сме по-специалисти един от друг и се надпреварваме, а в този си стремеж вредим на другите. Хубаво мнение беше едно от първите "можеш да го запоиш сам, само внимавай да не стопиш някоя съседна спойка"... също така мнението на колега, който ми посочи верния елемент. Smile

Ако нещата се даваха само на сервиз, щеше ли да съществува този форум? Smile Живи и здрави, радвам се, че си свърших работа, стискайте палци просто да не е строшено и нещо друго, а проблема да е само този. Това е, повече и по-сложно няма.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 17:45    Заглавие: Отговорете с цитат

tmaker написа:
Хубаво мнение беше едно от първите "можеш да го запоиш сам, само внимавай да не стопиш някоя съседна спойка"... също така мнението на колега, който ми посочи верния елемент. Smile

Eлектрониката нито започва,нито завършва само със запояването и наличието на 2 ръце израстващи от правилното място за целта.В противен случай щяхме да сме калайджии,а не електронни техници.

Цитат:
А и после като накой си осере колата тотално, сервизите печелят от това.

Сервизите нищо не печелят от това-това са пълни глупости.Единственото което печелим от некомпетентите намеси и осирания са едно напълно излишно губене на време и нерви.
Някой си се изкендзал в уреда в напъни да си го оправи сам.И кво ще спечеля аз от цялата работа-2но,3но да му сложа надценка за труда и кво-пак нищо.Това ще ми плати ли няколкото часа/дни занимание за да му оправям гомната...ша ми ги плати ама друг път...а е щяло да стане за 10 минути,ако не се е бил намесил майстор Тричко (дет сере на всичко Laughing ).
Ако направиш сметка от колко време е темата ти,колко ток ти е изхабил компютъра,колко копчета се отриха да се пише и брише,колко търсене из нета беше,по комети и фарнели в напъни да се преоткрие за пореден път топлата вода-сигурно по-евтино щеше да легне да иде на сервиз.Но ние българите обичаме да не си ценим времето,нервите и т.н.

Последната промяна е направена от Bojilov на Съб Фев 14, 2009 0:04; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
tmaker
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Започнах темата си с инженер в кавички, тоест, пишман такъв. Wink Laughing

След това, никой не съм карал насила да пише и да си хаби нервите с моите проблеми.

И на последно място... спирам да се занимавам да ти отговарям, защото и двамата ще си останем "специалисти" в сферата, в която сме Wink Отново... бъди жив и здрав, по-малко развалена техника в сервиза ти да идва и всичко да лесно и приятно за решение. Това честно! Smile

Съвсем честно да се извиня и на хората, на които опрях нож в гърлото да пишат в темата ми и да си изтрият копчетата на клавиатурата.

А най-честно и искрено искам да благодаря на Филипов и nobodyshadow. Smile Само те ми помогнаха с градивни коментари - единият даде отговор на въпроса от заглавието, а другия на възникналия в следствие на отговора му въпрос. Smile Сега следва да дам дроселчето на човек, който работи за прехраната с електротехника, той да го спои и да си щракам с пръсти. Ако ли не... здраве да е, все пак научих нещо ново. Wink
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 19:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Тръкането на копчета и пръсти се отнасяше за теб-все пак темата вече на незнам си коя страница в опити за "откриване на топлата вода"-което можеше да си го спестиш.Останалите са казали,каквото знаят/смятат за правилно в случая и то защото са проявили желание да го кажат-участието във форума е доброволно и помощта също.Никой не се е почувствал задължен и с нож на гърлото да ти отговори непременно.
А ако имаше някакви познания по електроника,по всяка вероятност "най-градивния коментар" беше този-
pepi_voinishki1957 написа:
ако му сложиш едно мостче света няма да свърши.

Но за целта човек трябва да си има малко понятие поне откъде върви тока и кой елемент в коя конкретна верига за какво служи.И какво ще стане ако на негово място се сложи било телче,било друг с различни параметри или корпус.
Иначе не става-както виждаш опира се до поръчка от Тамбукту и Нова Гвинея на точно същата бобинка със същата кривина на крачето.И като един ден папуасите от Нова Гвинея сбадят по талафона "Ало,ало Асан сбажда-точно същото бобина със изкривено наляво дясно краче е превършила" и почва едно тюхкане със какво ще я сменим.
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

Smile Smile

А що се отнася до Фарнел, наистина Комет не добавят нищо отгоре на цената, която я пише в сайта. Само дето цената на доставката си я пише там! Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Успех със запояването. Дано не е правена с безоловен припой платката, и дано човека, на който ще занесеш апарата след намесата, да не е много нервен.

П.С. "запоявал съм диоди, съпротивления..." -- именно... И аз като бях в училище, ми идеше отвътре да кажа "кучето ми изяде домашното", когато не съм си го написал. Но като пораснах и спрях да давам подобен вид обяснения Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tmaker
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

zmeios написа:

А що се отнася до Фарнел, наистина Комет не добавят нищо отгоре на цената, която я пише в сайта. Само дето цената на доставката си я пише там! Evil or Very Mad Evil or Very Mad

"Дължа ли разходи за доставка / пощенски такси?

Да, таксуваме ви 10 Евро за всички поръчки с изключение на доставките от Newark (25 Евро). Компанията си запазва правото да таксува доставката, заявена от определени акаунти. Ако таксата се начислява за вашия акаунт, ще бъдете известени в момента на изпращане на поръчка."

Това е извадка от ЧЗВ от сайта на Farnell - от там приех за вярно, че се плаща доставка. Smile След това, както вече казах, се успокоих, че не е така след като ще ми го доставят Comet.

Колега, разбирам, че си много интелигентен, но Боже се пише с главна буква. Може да си атеист или друговерник, но от уважение и култура - както пише горе - "Български форум..."

В този ред на мисли - "Български форум за електроника, РЕМОНТИ..." Точно така, аз искам да си ремонтирам техниката. Може да съм пълен лаик, и наистина да съм запоявал само това, което споменах /не е лъжа, познанията ми по тоци се ограничават от знанията, които приех по физика в 7ми клас за да влезна в Правец/. Чудя се защо ли се занимавам, и си мисля, защото ми е интересно. Smile

Следващият ми пост ще е с резултата от "намесата"... дали ще гръмне фотоапарата или ще проработи - ще видим скоро. Но ако бачка, ще ви снимам една снимка. Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 13, 2009 23:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата приключва докато се появи необходимост от продължението и по същество.
Това, че е в "говорилнята" не означава, че съвсем трябва да се "изколцати".
Когато се появи необходимост да се продължи, нека автора да се обади с един РМ на модератор за сваляне на катинара.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети