| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
иван душанов Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 14:25 Заглавие: ДАТЧИК ЗА ДВИЖЕНИЕ |
|
|
| Здравейте.Може ли някой специалист да ми помогне.Искам да свържа някакъв датчик за движение към светодиод,когато има движение на обекта да светва светодиода .Захранването е 3 v.Датчика по възможност да бъде възможно най-миниатюрен,може да бъде само платка.От къде мога да си купя такъв. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ КОИТО МИ ОТГОВОРЯТ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 15:16 Заглавие: |
|
|
Може със сензор AMN11112.
Размерите са наистина миниатюрни.
Но е пасивен сензор и може да го обърка източник на топлина:
http://www.mikroe.com/sr/tools/motion/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 15:48 Заглавие: |
|
|
| Благодаря Ви eler ,emil 74.какво означава да го обърка топлината,защото хич не сам наясно с тази наука. |
|
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 21:57 Заглавие: |
|
|
Ами те най-общо се задействат от промяна на топлинния баланс в стаята (и аз не съм специалист, но най-грубо казано е така), и в този смисъл може датчикът да се заблуди... всъщност датчиците за аларми се донастройват, сигурно и твоят ще е така.
//Какво е активен сензор? Предполагам такива са датчиците на алармите. PIR означавало Пасивен инфрачервен датчик, такива се използват за задействане на прожектори когато преминава човек и не са хич прецизни. Какво точно правят тогава датчиците за аларма, освен че кодират (не претендирам за коректността на термина) сигнала към майката, за да не може лесно да се съботира системата при намеса през кабела? _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 23:37 Заглавие: |
|
|
| Някои централи (може би повечето) реагират на промяна на съпротивлението на линията. В дежурен режим датчика дава линията на късо през един резистор. При задействане прекъсва веригата. Та цялата кодировка е този резистор. И да прекъсне кабела, и да даде на късо все ще се задейства алармата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 1:10 Заглавие: |
|
|
| Тези датчици за алармените системи работят ли на батерия 3 волта, защото искам да си направя датчик, който при движение да включва светодиод на захранване 3 волта. Може ли да стане това |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 11:27 Заглавие: |
|
|
С 3V се ъмнявам да стане. Датчиците за аларми работят с 12V, защото централите ги захранват с толкова. А вътре имат стабилизатори за 5V. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 12:45 Заглавие: |
|
|
| Този, който съм ти пратил е за 5V. Ще работи с 4,5V, но не мога да гарантирам за 3V. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 20:38 Заглавие: |
|
|
| От къде може да се купи в София такъв сензор AMN 11112. Днес бях в КОНРАД , а също и на ул,Поп Богомил където ме гледаха много умно . Нямали такива джаджи |
|
|
 |
|