| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen353 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 20:21 Заглавие: Памет AT24C01A за тел. FUNAI дали стартира празнаРешено |
|
|
| Колеги знам че ви връшам толкова назад във времето но неможах да се справя с тази памет. Телевизора е марка FUNAI модел TV-2000T MK8 . Състава му е следния процесор TMP47C634AN-R584 с памет AT24C01A , видеопроцесора му е TA8759N . Проблема на телевизора е че след около 4-5 часа в режим на stand by и при стартиране ,стойнастите на цветност и звук са винаги на максимални стойности . При мен имах памет 24C01 на ATMEL 214 и я поставих . Но констатирах проблеми не пуска говора да се увеличи или да се намали и след загасене на телевизора загубва програмите. Въпроса ми е дали тази памет старира празна или просто не е за този процесор. Потърсих памет със същите инициали но не намерих в магазините . Благодаря Ви предварително . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 20:43 Заглавие: |
|
|
| Цък, цък и цък. |
|
|
 |
plamen353 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 21:29 Заглавие: Памет AT24C01A за тел. FUNAI дали стартира |
|
|
| Това го бях прочел още преди да пусна темата. За мен проблема си е от паметта но явно тази дето я имам и съм я поставил не е изправна. Гледам че на схемата на телевизора е поставена X24C01P и я предлагат в АШ ще ги помоля да ми я изпратят , но дали ще тръгне празна , до сега не ми се е налагало да подменям памет. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 21:37 Заглавие: |
|
|
Добре де, след като си го чел не е ли повече от ясно, че проблема ти е в паметта (като физическа такава, чип/схема).
Сменяй с първата която намериш в най-близкия магазин.
Не е задължително да е от там където си се насочил.
И 02 и 04 и 08 и 16 да сложиш - все тая.
Нищо лошо няма да се случи стига да е читава.
(На ATMEL паметите са по "чешит" не в лошия смисъл.) |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 23:32 Заглавие: |
|
|
Ех, Пламене! Тука няма заряд на паметта! Тоест "дъмп".
Да, случва се понякога и новата памет да е дефектна. Трябва да обърнем внимание, че е от особена важност тя да не се съхранява в найлонов плик. Това важи за всички чипове! Иначе е много вероятно да се превърнат в брак, така както са били изправни. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2009 1:42 Заглавие: |
|
|
| Какъв заряд?Това да не пушка.Питащият има нужда от физически здрава памет за пробата и при последващи еднотипни проявления на дефекта-физически здрав процесор.Или съответните манипулации по последния. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2009 2:40 Заглавие: |
|
|
Е, дали пушка, револвер, памет или друго....Думата "заряд" има много значения...... _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2009 7:20 Заглавие: |
|
|
мармот що правиш забележки бре ? Новата терминология на vladi46 ми харесва ,не забравяй че съм шеф на совалката ! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2009 14:46 Заглавие: |
|
|
Разводнявате темата Беше казано и по-нагоре.На човека му трябва празна памет без никакъв запис в нея.Ако процесорчето му е в ред с това проблема се изчерпва. Дали е заряд или запис не е ли все едно  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2009 18:46 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Дали е заряд или запис не е ли все едно  | Off/Не,не е все едно.Off/ |
|
|
 |
|