| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 18:55 Заглавие: TDA1520BQ-Решено |
|
|
Търся НЧУ от един старичък Philips, по магазините го няма, ако се поразровите по скрапа дали няма да изскочи нещо?
Последната промяна е направена от pamporov на Чет Фев 19, 2009 13:12; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bramin Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 21:27 Заглавие: |
|
|
| А, мерси, от викиват купувам в много краен случай! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 21:34 Заглавие: |
|
|
Сега колегата Пампоров да ме извини за офтопика, но понеже спомена от кого не купувал, да споделя и аз нещо.
Тези дни бях по някакъв повод до магазина на Електронинвест в София.
Продават гъбички за изтриване на поялник - от тези, дето 10 бройки са един долар навсякъде по света - най-обикновен малък размер (в сухо състояние)
Цената е 5 лева за бройка
На същият този принцип, килограм краставици на пазара трябва да струва 86 лева, отделно ДДС и 'потребителска такса'  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 21:44 Заглавие: |
|
|
zmeios, поста ти наистина не е на място, но когато се пишат подобни неща е добре да бъдат подкрепени с нещо друго освен с "краставици".
Не ме разбирай погрешно (не съм им адвокат), но приказката за сестрата или камилата преполагам, че я знаеш.
Факт е, че понякога там наистина не знаят какво точно представлява това което продават (тези които го продават). |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 21:57 Заглавие: |
|
|
Простете RC, прав сте, ама не мога да измисля как да го докажа...
Едната половина от доказателството е например тук: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4683 - гъбички по $1.90 - аз пазарувам чат-пат от този сайт, и впечатлението ми е, че за т.нар. 'безплатен' транспорт на най-дребните артикули всъщност калкулират между $1 и $2 върху цената. По същата тази калкулация, гъбите са 90 цента.
Втората половина от доказателството - ами... четири лева, осемдесет и няколко стотинки беше цената на гъбите - с очите си видях... Ама някак си ми беше неудобно да извадя телефона и да снимам!
П.С. Чакай сега, че излезе, че гъбите били по 90 цента - който клика по-горе, да обърне внимание, че цената на ХонгКонгците е за 10 бройки гъби! А споменатият магазин до Женски Пазар в София продава 1 бройка срещу малко под 5 лева. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 22:26 Заглавие: |
|
|
| Не пазарувам от там (викиват) не толкоз заради високите цени ( и те са фактор де) , колкото заради отвратителния "почин" да продават употребявани елементи (от прилежащия сервиз) със съмнителна работоспособност. Е, верно че това беше преди години, от тогава и много рядко стъпвам там, дано са се променили. Както знаете - "парен - каша духа". |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 13, 2009 22:42 Заглавие: |
|
|
На Пампоров съм му драснал 2 реда в скайпа ако не успее да си намери чипа от другъде.
//offtopic към zmeios
Мястото на тая дискусия хич не е тук щото ще омажем на човека темата.Нормалната цена на гъбичка е около лев-два.Говоря за свястна.
Въпросните от DX са десет и дестете общо няма да изкарат,колкото една "нормална"-щото обикновено живота им е няколко дни нормална работа след което се прокъсват.
Отделно на това хората пазаруват от обикновени магазини които са до тях или онлайн.Но в никакъв случай не се разправят да си вадят кредитна карта,да я регистрират в Пейпал и да чакат после пратка от DX след 2-3 седмици,когато за това си има магазин...
А и нищо чудно накрая да излезе че гъбичките са на ERSA и цената си е съвсем нормална.
Като влезеш вляво на витрината има една макара тинол Alfa 1мм от обикновения,не безоловен-дето е на 60лв.Сега сигурно ще кажеш че в DX или близката железария тинола е по 5лв килото.Ами толкоз е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2009 9:08 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А и нищо чудно накрая да излезе че гъбичките са на ERSA |
Или пък на Weller , и техните цени са височки. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 14, 2009 14:39 Заглавие: |
|
|
| Искам само да помоля да спрат коментарите по повод гъбичките - от съображения за коректност ги пренесохме на лични с някои колеги тук, вкл. от модераторите. Примерите за стоки с надценка, измерваща се не в %, а в пъти, са многобройни. От друга страна има и много положителни мнения за хората, държащи този магазин. Така че който иска да пита - на ЛС. |
|
|
 |
|